Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Čapljina otvara vrata investitorima, potpisan projekt izgradnje komunalne infrastrukture u GZ Zvirovići

Gradska uprava Čapljina na čelu s dr.Smiljanom Vidićem već godinama ulaže puno napora kako bi Grad Čapljinu predstavio kao povoljnu destinaciju za ulaganje.

Kako ističe gradonačelnik dr.Vidić u sklopu Gradske uprave Čapljine djeluje Stručna služba za Lokalni ekonomski razvoj i EU integracije koja je kroz protekli period uspjela pokrenuti pozitivne trendove za razvoj Grada Čapljine.

Izgradnjom poslovnih zona potiče se povećana gospodarska aktivnost i zapošljavanje. One predstavljaju novi koncept koji je prepoznat kao jedan od instrumenata poticaja bržeg ekonomskog razvoja. Dolaskom na područje Hercegovine, auto put je sa sobom donio velike mogućnosti razvoja, posebice kada je u pitanju razvoj gospodarskih zona, što je Čapljina uvelike prepoznala te je GZ Zvirovići postala najatraktivnije područje u širem okruženju.

Naime , potpisan je ugovor o izgradnji komunalne infrastrukture u Gospodarskoj zoni Zvirovići.

Ugovor čija je ukupna vrijednost 272.066,85 KM potpisali su dr.Smiljan Vidić gradonačelnik Grada Čapljine i direktor građevinske tvrtke DD Graditeljstvo d.o.o.

Izvođač radova, pomenuta tvrtka DD Graditeljstvo i pod izvođač Javno komunalno poduzeće Čapljina izabrani su provedbom otvorenog postupka javne nabave, a potpisavši ugovor, izvođači radova obvezao se ugovorene radove izvesti u roku od devedeset kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

Predmet ugovora je izvođenja radova na izgradnji vodoopskrbe i oborinske odvodnje u zoni dužine 850 m.
Izgradnjom komunalne infrastrukture otvara se mogućnost za daljini napredak zone i privlačenje novih investitora u zonu kao i njihovo povezivanje. Ciljevi formiranja zone su: razvoj poduzetničke infrastrukture, poticanje rasta i razvoja MSP, privlačenje investitora, stvaranje uvjeta za premještaj dijela djelatnosti iz gradskog središta, povećanje broja poduzetnika i povećanje broja zaposlenih.

Projekt izgradnje komunalne infrastruktre u GZ Zvirovići zajednički financiraju Grad Čapljina i Federalno ministarstvo razvoja poduzetništva i obrta .

Nakon završetka radova komunalne infrastrukture GZ Zvirovići postaje funkcionalna iza izgradnju objekata na parceliranim površinama.

Cilj projekta je osigurati uvjete poduzetnicima i riješiti potrebe za poslovnim prostorom, zajedničkim korištenjem infrastrukture i poticanje razvoja gospodarstva.

Završetkom ovog projekta stvoriti će se uvjeti za razvoj poduzetništva i privlačenje investitora, a s time i smanjiti broj nezaposlenih.
Nakon pokretanja ponovne proizvodnje u Lasti koju je preuzela Violeta d.d. i nastavkom izgradnje Komunalne infrastrukture u GZ Zvirovići Čapljina nastavlja s trendom rasta gospodarstva i prikazivanjem Grada Čapljine kao primamljive destinacije za ulaganje.

Back to top
Skip to content