Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Sastankom u salonu općine završene projektne aktivnosti projekta „Žena u politici i na rukovodećim funkcijama“

Treći dan projektnih aktivnosti na projektu „Dijaspora za razvoj – Žena u politici i na rukovodećim funkcijama“ kojeg provode općina Čapljina Vlada Švicarske, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, UNDP i Međunarodna organizacija za migracije sastojao se od posjete Srednjoj školi Čapljina i sastankom u Salonu općine Čapljina.

Angažirana predavačica gđa. Željka Šećerbegović u sklopu posjete Srednjoj školi Čapljina održala je predavanje završnom razredu gimnazije na temu uloga mladih u društvu, način i mogućnosti školovanja kroz razmjenu studenata, te ukazala na veliku važnost i potrebu za znanjem IT tehnologije.

Završni sastanak projekta održan je u Salonu općine kako bi se poslala još jedna snažna poruka o važnosti i uloga žene u današnjem društvu
Kroz vrlo kvalitetno osmišljena i jednako kvalitetno prezentirana predavanja na temu “Žena u politici i na rukovodećim funkcijama”, kroz ova tri dana moglo se čuti niz korisnih sugestija i lako primjenjivih tehnika u poslovnoj a ujedno i privatnoj domeni života.

Posjećenost predavanja govori u prilog tvrdnji kako je upravo ova tema, jedno od krucijalno važnih pitanja na ovom prostoru. Ravnopravnost spolova u svim životnim segmentima, osobito u poslovnom svijetu još uvijek biva predmetom polemika stoga je ovakva vrsta predavanja nedvojbeno značajna i svakako pozdravljena od strane žena lokalne zajednice.

Kvalitetna i sadržajna predavanja koje je konsultantica, gospođa Šećerbegović održala, svojevrstan je poticaj ženama lokalne zajednice da slijedeći ovaj pozitivan primjer, osmisle sadržajno bogate i korisne radionice kojim će potaknuti žene na međusobno umrežavanje i suradnju.

Back to top
Skip to content