Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Održan okrugli stol projekta „Dijaspora za razvoj – Žene u politici i na rukovodećim funkcijama“

U sklopu projektnih aktivnosti Uvrštavanja koncepta migracije i razvoja u relevantne politike, planove i aktivnosti u BiH – „Dijaspora za razvoj – Žene u politici i na rukovodećim funkcijama“ sinoć je, u hotelu Mogorjelo održan okrugli stol na temu „ Dizajn života i Asertivna komunikacija“. Na okruglom stolu sudjelovale su žene iz svih sfera društvenog, kulturnog, obrazovnog, političkog života naše Općine.

Žena iz dijaspore gđa. Željka Šecerbegovic koja je rođena u Bosanskoj Krupi a već 26 godina živi i radi u Danskoj boravi u općini Čapljina te kroz praktične primjere prenosi znanja i vještine žena u društvu.

Poslana je poruka važnosti žene u društvenoj zajednici, te njen veliki doprinos. Povijest su pisali muškarci te zbog toga prevladavaju politički i vojni događaji u povijesnoj literaturi. Zanemaruju se žene kao aktivne sudionice u oblikovanju civilizacije. Prevladavalo je mišljenje da je aktivnost u javnom životu muška uloga, dok je privatnost doma domena žene. Iako su se ovi stavovi prilično promijenili žena u današnjem društvu i dalje je rangirana na ljestvici niže od muškarca, a cilj ovakvih projekata je ukazati na sposobnost žene – kazala je gđa Šećerbegović.

Jučer je također održan sastanak u Osnovnoj školi Čapljina i JP Radiopostaja Čapljina gdje se Željka upoznala i razmijenila iskustva s ravnateljicama ustanova.

Željka je pohvalila rad naše općine i ulogu žena i mladih u našim strukturama istaknuvši kako je položaj žene u Čapljini svakako na zavidnoj razini u odnosu na druge općine u BiH i da taj trend moramo nastaviti.

Back to top