Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Obilježavanje manifestacije „Hvala ti zemljo za plodove tvoje – Dani kruha Čapljina 2018“

Više stotina mališana iz čapljinskih dječjih vrtića, učenika Osnovnih i Srednje škole, roditelja i brojnih Čapljinki i Čapljinaca okupilo se danas na Trgu kralja Tomislava na tradicionalnoj manifestaciji pod nazivom „Hvala ti zemljo za plodove tvoje – Dani kruha Čapljina 2018“.
Na mnogobrojnim štandovima izloženi su razni plodovi zemlje, te pekarski proizvodi, slastice, voće i povrće.

Organizator ovogodišnje manifestacije je Dječji vrtić Čapljina u suradnji sa općinom Čapljinja, te je ravnatelj Dječjeg vrtića Ivica Matić prigodnim pozdravnim riječima otvorio ovu manifestaciju.
Učenici Osnovne škole Vladimir Pavlović, Osnovne škole Lipanjske zore i Dječjeg vrtića Čapljina izveli su zanimljive recitacije, pjesme i plesove.

U znak zahvale na podršci svi sudionici manifestacije uručili su prigodne poklone načelniku dr. Smiljanu Vidiću koji je sudionicima manifestacije također uručio novčane poklone.

Ova manifestacija je neobično važna i svi moramo znati da se prema zemlji moramo odnositi na poseban način, jer kako se mi odnosimo prema njoj, tako će i ona nama uzvraćati plodove.

U manifestaciji su sudjelovali: Osnovna škola Vladimira Pavlovića Čapljina, Osnovna škola „Lipanjske zore“ Višići, Srednja škola Čapljina, Dječji vrtić Čapljina, Dječji vrtić „Betlehem“ Gabela Polje, HU „Cvijet“ Čapljina, Caritasova radionica „Betlehem“ Čapljina, Dom za stare i iznemogle osobe Domanovići, Udruga prijatelja „Močvara“.

U obilježavanju manifestacije uključeni su i vinari, pčelari, ribari i pekari, te ostali proizvođači domaćih proizvoda s područja općine Čapljina.
Tradicionalnu, kulturnu i zabavnu notu manifestacije uveličali su i HKUD „DOMANOVIĆI“ iz Domanovića i HKUD „ZORA“ Struge – Gorica kao i čapljinske mažoretkinje.

Manifestacije“ Hvala ti zemljo za plodove tvoje – Dani kruha Čapljina 2018.“ svake godine ima humanitarni karakter, a ovogodišnja prikupljena sredstva idu u Crveni križ Čapljina za potrebite.

Back to top
Skip to content