Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Održana tradicionalna manifestacija Jel` Gabela gdje je prije bila“

I ove godine HKUD „Drijeva“ Gabela zajedno sa Mjesnom zajednicom Gabela je organizirala tradicionalnu ljetnu manifestaciju „Jel` Gabela gdje je prije bila“, u časti i slavu patrona župe, Sv. Stjepana Prvomučenika.

Ovogodišnji kulturno – zabavni program održao se u Gabeli  jedanaesti put za redom, a središnji dio manifestacije priređen je na Sportskom centru „Pivnica“ u Gabeli.

Program se sastojao od Sveta misa u Crkvi sv. Stjepana u Gabeli, koju je predvodio don Ante Đerek, uz pratnju Zbora „Sveti Stjepan“, nakon Sv. Mise sudionici su se mimohodom uputili od Crkve sv. Stjepana do Sportskog centra „Pivnica“ gdje je održan nastup kulturno umjetničkih društava.

Uz domaćine HKUD „Drijeva“ Gabela – „Bećari“, „Neve“, folklorna skupina, mandolinski orkestar nastupali su i mnogobrojni gosti: HKUD „Herceg Stjepan“ Blagaj-Buna, HKUD „Rotimlja“ Rotimlja, HKUD „Luke“ Čapljina-Višići, HKUD „Didak“ Gradnići, HKUD „Sveti Ante“ Dretelj, HKUD „Lindžo“ Neum.

Izaslanstvo općine Čapljina predvođeno načelnikom općine dr. Smiljanom Vidićem nazočilo je ovoj tradicionalnoj kulturnoj manifestaciji.

Načelnik Vidić se također obratio svim nazočnim čestitajući im na organiziranju ove tradicionalnoj manifestacije, te se zahvalio MZ Gabela i HKUD „Drijeva“ na izvrsnoj dosadašnjoj suradnji.

Organizatori su, u zahvalu načelniku priredili poklon iznenađene, tortu u obliku Trojanskog konja sa posebnom posvetom „SADAŠNJEM NAČELNIKU I BUDUĆEM GRADONAČELNIKU HVALA ZA SVE!“

Back to top
Skip to content