Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Svečanim presijecanjem vrpce otvoren put na Modriču

Svečanim presijecanjem vrpce pušten je u funkciju novo asfaltirani put u naselju Modrič.
Riječ je o iznimno značajnom projektu za općinu Čapljina a posebice za žitelje Modriča kojima je uvelika pridonio boljim životnim uvjetima.

Vrijednost projekta iznosila je 650 000,00 KM, a urađena je dionica dužine cca 4 km s postavljenim rubnjacima. Ono što jeposebno važno za sve žitelje jeste činjenica da je asfalt došao do svake kuće u navedenom naselju.

Na početku svečanosti nazočnim se obratio načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić koji je kazao: „Asfaltiranje puta zasigurno je najveći infrastrukturni projekt koji se uradio na Modriču, na sreću nema više ovako velikih projekata. Jasno da će u budućnosti biti ulaganja drugačije vrste. Ovom prilikom želim se zahvaliti MZ na čelu sa Dejanom, te se zahvaliti svima vama na strpljenju i razumijevanju koje ste pokazali kako kroz ove godine tako i kroz ovaj period kada su trajali radovi. Zahvala svakako Vladi RH odnosno Državnom uredu za Hrvate izvan RH koji su sa 125 000,00 KM pomogli da se realizira ovaj projekt. Projekt asfaltiranja ulica na Modriču koštao je 650 000,00 KM, to su zbilja značajni novci ali evo kroz ovih par godina došli smo do rezultata, htjeli smo da se asfaltiranje odradi u kompletu, a ne ulicu po ulicu i da svima bude jednako. Modrič je zbilja jedno od najljepših naselja za živjeti i zasigurno realizacijom ovoga projekta to se podiže na veću razinu . Ono što svakako treba jeste ostati živjeti ovdje, a mi na lokalnoj razini vlasti svakako ćemo se pobrinuti, koliko je to u našoj moći, da tako i bude “

Župnik župe Domanovići u koju spada naselje Modrič don Gordan Božić blagoslovio je mještane i novo asfaltirani put.

Načelnik dr. Vidić i Predsjednik MZ Dejan Stojak presijecanjem vrpce svečano su otvorili ovaj put, te je načelnik Vidić zajedno sa mještanima prošetao dionicom asfaltiranoga puta i u ugodnom društvu nastavilo se druženje.

Mještani nisu krili svoje zadovoljstvo izgradnjom modernog i kvalitetnog asfaltiranog puta te su se zahvalili načelniku što je ovaj put stavio kao prioritet.

Projekt se financirao iz proračuna općine Čapljina uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Back to top
Skip to content