Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Održana XIII. Pustolovna utrka u Čapljini

Turistička organizacija „Čapljinka“ trinaestu godinu za redom organizira Pustolovnu utrku, međunarodnu sportsko – turističku manifestaciju koja predstavlja otvaranje ljetne turističke sezone.

Natjecatelji su se  okušali u trčanju, vožnji biciklom i vožnji kanuom, a sve u svrhu promicanja sportskoga duha, prirodnih ljepota i kulturno-povijesnih znamenitosti.

Start pustolovne utrke bio je ispred povijesnog spomenika Villa Rustica Mogorjelo. Utrka se sastojala od tri discipline: trčanja, vožnje biciklima i kanuima. Na utrci je sudjelovalo 18 ekipa, odnosno 36 natjecatelja.

Prva dionica utrke bila je trčanje na ruti od oko 1,5 km do hotela Mogorjelo. Druga dionica utrke (10,5 km) je vožnja biciklima od hotela do kupališta Božjak, a treća (10,2 km) je vožnja kanuima niz rijeku Trebižat do cilja na kupalištu JAZ.

Prvo mjesto osvojili su Tomislav Ljuban i Marko Knežević koji su na cilj stigli za 1 sat i 43  min. Drugo mjesto osvojio je par Nikola Bartolović i Leo Markota , dok su trećeplasirani bili Ruđer Bošković i Josip Boban.

Tri prvoplasirana para osvojili su nagrade koje im je uručio načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić koji je i pokrovitelj ove manifestacije.

Svrha ovoga natjecanja je povezivanje prirodnih ljepota i kulturno-povijesnih znamenitosti, koji su u funkciji prezentacije turističkih potencijala općine Čapljina.

 

Back to top
Skip to content