Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Izaslanstvo grada Karlovca u radnoj posjeti općini Čapljina

Izaslanstvo grada Karlovca predvođeno gradonačelnikom gosp. Damirom Mandićem danas je posjetilo općinu Čapljina i sastalo se s načelnikom dr. Smiljanom Vidićem i njegovim suradnicima.

Tema sastanka bila je nastavak suradnja dvaju gradova, zajednički gospodarski i turistički interesi i ciljevi, te prekogranična suradnja i partnersko apliciranje na EU fondove.

Načelnik dr. Vidićzaželio je dobrodošlicu i istaknuo zadovoljstvo ovim posjetom s naglaskom na nastavak jedne kvalitetne suradnjena projektima od zajedničkog interesa, jer oba grada dijele iste izazove i ciljeve.
Gradonačelnik Mandić pozdravio je spremnost općine Čapljina za suradnju dvaju gradova koji partnerskim snagama mogu postići kvalitetnije ciljeve apliciranjem za EU i druge fondove cijeneći kako su oba grada visoko postavila ljestvicu vezano za realizaciju i unaprjeđenje infrastrukturnih i turističkih projekata.

Cilj svih aktivnosti općine Čapljina je poboljšanje gospodarske situacije kroz kreiranje povoljnog poslovnog okruženja, kontinuirano unaprjeđenje infrastrukture, konkurentnosti turističke ponude Čapljine i okolice kroz gradnju turističke infrastrukture namijenjene turističkim i edukativnim potrebama lokalnog, BH i stanovništva regije, te stvaranje novih turističkih sadržaja kroz promociju riječnog turizma, jednako kao i brendiranje poljoprivrednih proizvoda.

S obzirom na bogatu kulturno – povijenu baštinu koja krasi općinu Čapljina predstavnici lokalne vlasti s gostima su posjetili Staru rimsku utvrdu Mogorjelo, Stari grad Počitelj i Park prirode Hutovo Blato.
Nakon posjete kulturno – povijesne baštine uslijedio je radni dio timova grada Karlovca i općine Čapljina te priprema projekta za partnersko apliciranje na EU fondove.

Back to top
Skip to content