Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Tri državna tajnika Republike Hrvatske posjetili općinu Čapljina

Izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske danas je boravilo u radnoj posjeti općini Čapljina. S načelnikom općine Čapljina dr. Smiljanom Vidićem sastanak su održali : Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske; Zdravka Bušić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova; Nikola Mažar, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje; Žana Ćorić, savjetnica državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Jadranka Modrić konzulica Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Mostaru.

Razgovaralo se o širokom rasponu tema od socijalno-demografskih pitanja, školstva, gospodarstva, aktualnih infrastrukturnih projekata, ljudskih potencijala do planova za nastavak razvoja općine Čapljina. Posebno su se osvrnuli na programe i projekte koji su realizirani i koji se planiraju realizirati u skoroj budućnosti, a sufinancirani su od strane Vlade Republike Hrvatske i koji prvenstveno imaju za cilj osiguravanje održivog ostanka i opstanka Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Načelnik Vidić upoznao je državne tajnike s aktualnim stanjem, te problemima i izazovima s kojima se općina i njeni žitelji nose, te se zahvalio na potpori Vlade Republike Hrvatske .

Državni tajnici pohvalili su napore koje Čapljina ulaže u razvoj gospodarstva, infrastrukture te svih drugih sadržaja koje život u ovom kraju čine privlačnim istaknuvši kako je stvaranjem ovakvih preduvjeta te otvaranje radnih mjesta ključ održivog ostanka i opstanka.
Također su pozdravili izvrsnu suradnju s općinom Čapljina i istaknuli kako će u svim svojim budućim aktivnostima još intenzivnije podržavati projekte iz kulture, infrastruktutne, a posebnu pozornost posvetiti upravo programima i projektima koji za cilj imaju osiguravanje održivog ostanka i opstanka Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Nakon sastanka, s načelnikom dr. Vidićem obišli su Modrič i Šuškovo naselje te se upoznali s onim projektima koji su realizirani kao i s onim koji će se uskoro realizirati a koji su potpomognuti od strane Vlade Republike Hrvatske.

Back to top
Skip to content