Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Izjava načelnika dr. Smiljana Vidića o nemilim događajima u Haagu

Sedma sjednica Općinskog vijeća Čapljina koja se trebala održati danas prekinuta je zbog nemilih događaja u Haagu.
Prijedlog predsjednice Kluba vijećnika HDZ BiH Čapljina gospođe Jelene Borovac o prekidu sjednice usvojen je većinom glasova.

O održavanju 7. sjednice Općinskog vijeća Čapljina vijećnici će biti naknadno obavješteni.

U izjavama za medije načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić je kazao:
„Neki su nam zamjerili što smo na današnji dan sazvali sjednicu Općinskog vijeća. Znali smo da je početak čitanja presude u 10:00 sati i nadali smo se da će za nekih sat vremena biti pročitana presuda, a isto tako smo se nadali da će presuda biti pozitivna. No nažalost čitanje presude se odužilo a u jednom trenutku je čitanje presude zbog nemile situacije i prekinuto. Svakako je to bio razlog da Klub vijećnika HDZ BiH Čapljina predloži, a onda je to i većina vijećnika usvojilo da se sjednica prekine.
Ove presude koje su do sada izrečene svi mi ih doživljavamo na razne načine, prije svega emotivno ali ono što svakako svi trebamo znati i na takav način razmišljati jeste to da je hrvatski narod u domovinskom ratu branio svoj dom, branio svoje područje tako da naši generali, naši politički lideri nisu nikakvi zločinci. Ako je zločinac braniti svoj dom onda smo svi zločinci, i ja sam zločinac jer sam sudjelovao u Domovinskom ratu i nepunih 5 godina proveo u Hrvatskom vijeću obrane, zato još jednom ponavljam Hrvatski narod je ovdje živio, živi i moramo se svi potruditi da ovdje i nastavimo bez obzira na sile nepravde koje su nam se dešavale i dešavaju se. Bilo je tu turskih zuluma i drugih raznoraznih osvajanja ali je hrvatski narod ostao i opstao na ovome području. Kako su to mogli naši pradjedovi, djedovi i očevi možemo i mi a moći će to i naša djeca “.

 

Back to top
Skip to content