Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

(Katarina) Zanima me što je s mladim osobama bez radnog iskustva koji nisu uspjeli dobiti priliku da odrađuju pripravnički staž ove godine?

Poštovani,

Prija svega pohvaljujem Vaš cilj projekta pomoć mladim ljudima bez radnog iskustva da ga steknu obavljanjem pripravničkog staža u različitim ustanovama. 

Zanima me što je s mladim osobama bez radnog iskustva koji nisu uspjeli dobiti priliku da odrađuju pripravnički staž ove godine? Vjerujem da nažalost nisam jedina. 

Vaše kriterije za odabir kandidata ne znam, ali pitam se postoji li nada za mene/za nas kojima je za sada uskraćena mogućnost odrađivanja pripravničkog staža, a time i preduvjeta da se uopće možemo aplicirati za natječaje u svojoj struci.

U iščekivanju Vašeg odgovora

Srdačan pozdrav,

 

Poštovana,

Općina Čapljina već sedam godina prima pripravnike i na taj način im omogućava sticanje  jedne godine radnog iskustva što je neophodan uvjet u svim natječajima za radno mjesto.

Iz općinskog proračuna se izdvajaju novci za njihove plaće a doprinose snosi Služba zapošljavanja.

Ova investicija se ne vidi kao nešto materijalno ( a što narod voli vidjeti ) ali meni osobno je najdraža a i najisplativija investicija, ulažemo u mlade ljude.

Ove godine smo primili 61 pripravnika, usporedbe radi općine u okruženju su primale do deset maksimalno. Jasno da nismo mogli primiti sve zainteresirane ali bit će još mogućnosti u vremenu ispred nas, odnosno tijekom ove godine.

Zahvaljujem na pohvalama te Vas pozdravljam s nadom da će te u skoroj budućnosti biti u poziciji da odrađujete pripravnički staž.

l.p.

Back to top
Skip to content