Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Održan sastanak gradonačelnika Vidića i ravnateljice Doma za stare i iznemogle osobe “Domanovići”

U jeku pandemije koronavirusa koja je posebno opasna za starije osobe, održan je sastanak gradonačelnika grada Čapljine dr. Smiljana Vidića i ravnateljice Doma za stare i iznemogle osobe “Domanovići” gospođe Ivone Kraljić.

Na sastanku se govorilo o raznim temama vezanim za situaciju s koronavirusom koja se tiče rada Doma i njenih štićenika.
O potrebama Doma za stare i iznemogle osobe “Domanovići” u ovoj situaciji gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić je rekao:

“Ja i gospođa Kraljević imamo redovite sastanke. U konačnici grad Čapljina je i osnivač Doma za stare i iznemogle osobe “Domanovići” tako da ovaj naš sastanak nije ništa novo. Doduše tema je bila vezana za prevenciju zaraze od koronavirusa. Znamo da su osobe koje su smještene u Domu za stare i iznemogle osobe “Domanovići” jako osjetljive na koronavirus. Sve su to stariji ljudi s kroničnim oboljenjima, tako da je zbilja velika odgovornost na svim uposlenicima Doma za stare i iznemogle osobe “Domanovići” i evo od gđe. Ivone sam dobio informaciju da se one već odavno pridržavaju svih mogućih mjera. Kako je rečeno, već polako nedostaje nekih stvari pa upravo i zbog toga je danas bio naš sastanak, da vidimo koje su to potrebe Doma za stare i iznemogle osobe “Domanovići” da mi kao gradska uprava pomognemo na sve moguće načine kako bi se zadržala ova visoka razina zaštićenosti štićenika u Domu za stare i iznemogle osobe “Domanovići”.
Grad Čapljina prati sve one preporuke i zapovijedi koje dolaze od strane Županijskog stožera civilne zaštite ali mi kao lokalni stožer također imamo određene preporuke i određene radnje koje ne ovise o Županijskom stožeru”.

 

Back to top
Skip to content