Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Zapovjednik kriznog stožera Čapljine dr. Vidić poslao poruku svojim sugrađanima

U jeku pandemije koronavirusa koji je eskalirao u cijelome svijetu Zapovjednik Kriznog stožera Civilne zaštite grada Čapljine i gradonačelnik Dr. Smiljan Vidić obratio se svojim sugrađanima.

Poštovane Čapljinke i Čapljinci ,

Svjedočimo vremenu koje je malo je reći jako izazovno. Svjetska pošast, pandemija Corona virusom je zahvatila i BiH, našu županiju ali možemo reći i naš Grad iako do sada nema zvanično oboljelih Čapljinaca. Upravo ta činjenica nas obvezuje da se maksimalno odgovorno odnosimo prema pandemiji Corona virusom.

Stožer CZ Grada Čapljine slijedi naputke i zapovijedi Ž SCZ ali i donosi svoje preporuke i zapovijedi koje imaju samo jedan cilj a to je zaštita zdravlja svih žitelja Čapljine a time dajemo doprinos u spriječavanju širenja virusa u okruženju.

Pozdravljam i pohvaljujem sve vas koji svojim odgovornim ponašanjem štitite sebe i ljude oko sebe. To je izazovno i ponekad jako teško.
Jučer je bio sprovod ocu mog prijatelja, nisam otišao, bilo mi je teško zbog mog prijatelja, njegove obitelji, zbog mene….ali nisam otišao. Najbolji način obrane od Corona virusa je izbjegavanje socijalnog kontakta. Ako Bog da proći će i ovo, imat ćemo prigodu nadoknaditi sve ono što sada propuštamo.

Našim odogovornim ponašanjem spašavamo živote. Zato ne mogu nikako shvatiti one kojima je izrečena mjera samoizolacije a oni se toga ne pridržavaju. Nećemo više apelirati na njihovu svijest i razum jer očito je da toga nemaju dovoljno. Sada smo primorani prema takvima poduzimati represivne mjere. Oni su manjuina ali ta manjina može nanijeti ogromne štete za naše zdravlje. S tim u vezi pohvaljujem djelatnike PS Čapljina koji se nesebično daju u kontroli osoba koje su u samoizolaciji.

Izazovna vremena pokazuju velike ljude, u uobičajenim okolnostima to su neprimjetne osobe, naši susjedi, prijatelji… ali u teškim vremenima oni se bez ičijeg poziva stavljaju u prve redove obrane.

Volonteri koji pomažu starim i nemoćnim, krojačice kao i one koje to nisu šiju maske kojih nema dovoljno, volonteri koji dijele maske sugrađanima…to su naši heroji. Imena im neću spominjati, oni to i ne žele ali kada sve ovo prođe sigurno ću se sa njima sastati i još jednom reći veliko hvala.

Zahvala našim trgovkinjama, djelatnicima JKP Čapljina koji rade na tome da i u ovim vremenima naš grad i dalje bude Cvijet Hercegovine. Pohvala našim vatrogascima, djelatnicima Crvenog križa, pekarima, djelatnicima JU RP Čapljina ali najveća zahvala vama drage sugrađanke i sugrađani koji svojom odgovornošću dajete doprinos u borbi protiv Corona virusa.

Budimo odgovorni, poštujmo preporuke, ostanimo doma, neka nas Bog pomogne bez obzira kojim imenom Ga zovemo.

Back to top