Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

“Connecto 2019 – poslovna suradnja s dijasporom”

Surađivati s inozemnim poduzećima, privući strane investicije te ostvariti poslovne kontakte s predstavnicima dijaspore u posljednjih se nekoliko desetljeća pokazalo važnim pokretačem razvoja svakog gospodarstva. Kada se uzme u obzir da BiH iseljeništvo broji oko 1.400.000 članova i obuhvaća veliki broj poduzetnika, stručnjaka različitih profila i znanstvenika, lako je uočljiv razvojni potencijal koji leži upravo u ovom segmentu.

Kako bi omogućio bh. poduzetnoj dijaspori i domaćim poduzetnicima što lakše uočavanje novih zajedničkih poslovnih prilika i vrijednih partnerstava, INTERA Tehnološki Park, u partnerstvu s BH Futures Foundation-om, a uz financijsku podršku sponzora UniCredit Bank i pokrovitelja GIZ-a, USAID-a, Gospodarske komore FBiH te ostalih koji su prepoznali značaj konferencije, ovo ljeto organizira jedinstven događaj “Connecto 2019 – poslovna suradnja s dijasporom”.

Bit će ovo izvrsna prilika da poduzetnici iz dijaspore čuju dragocjene informacije o tome što je aktualno od domaćih proizvodnih i uslužnih kapaciteta, a domaći poduzetnici otkriju neke nove prilike za internacionalizaciju poslovanja.

Ovogodišnji događaj obilježit će središnja konferencija koja će se održati u četvrtak, 25. srpnja 2019. godine u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka na Bišću polju. S početkom u 11 sati u dvorani Europa.

Tijekom dvije panel diskusije svi će prisutni imati priliku čuti inspirativne razgovore poduzetnika povratnika, ali i onih koji svoje poslovne uspjehe grade u inozemstvu dajući vlastiti osvrt na mogućnosti suradnje s dijasporom. Dodanu vrijednost događaju predstavljaju B2B sastanci koji će uslijediti nakon četverosatnog programa konferencije, a omogućit će svim zainteresiranim poduzećima ostvarivanje neprocjenjivo vrijednih kontakata s potencijalnim partnerima, suradnicima i investitorima.

Kroz ovaj događaj svi će prisutni dobiti jedinstvenu mogućnost povezivanja s poduzetnim i pozitivnim ljudima čiji su primarni fokusi sadašnjost i prilike koje donosi budućnost. INTERA Tehnološki Park poziva sve zainteresirane predstavnike dijaspore i lokalnih poduzeća da postanu dijelom događaja koji za cilj ima postaviti temelje Bosne i Hercegovine u kojoj nastaju inovativni proizvodi i rješenja, brzo se i lako pokreću poslovni projekti, poduzeća izvoze na međunarodna tržišta, mladi imaju nove profesionalne prilike, otvaraju se nova radna mjesta, a raste standard i kultura življenja.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na konferenciji i B2B sastancima mogu se registrirati na linku, izraditi svoj poslovni profil te rezervirati sastanak s drugim poduzećima. Osim središnjeg dijela, ovogodišnji Connecto 2019 – B2B, diaspora, digitalisation, networking & innovation upotpunit će i program u srijedu, 24.srpnja i petak, 26.srpnja 2019. godine.

U srijedu, 24.srpnja će se održati Dan otvorenih vrata koji će omogućiti umrežavanje sudionika, prezentiranje poslovnog okruženja Bosne i Hercegovine, ali i opuštanje uz večer vina i meze u LUX Business Baru. Petak, 26.srpnja će pak biti izvrsna prilika za čuti sve detalje o programima i potencijalima za investicije u Bosni i Hercegovini.

 

Back to top
Skip to content