Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Čapljina i službeno dobila status grada

Nakon što je Vlada Federacije BiH uputila prijedlog zakona o uspostavi grada, za što je dosadašnja općina ispunila sve potrebne uvjete iz Zakona o principima lokalne samouprave u Federaciji BiH, Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na redovnoj sjednici donio je odluku o proglašenju Čapljine gradom.

Čapljina je jedna od općina u BiH s najvećom perspektivom za razvoj i kao takva zaslužuje status grada. Ovu odluku čapljinke i čapljinci dočekali su s velikim zadovoljstvom i odobravanjem.

Čapljina odavno ima urbanu fizionomiju, tako da mi nismo nešto posebno euforični. Poznato je da je Čapljina još iz bivše države jedan od najljepših i najuređenijih urbanih sredina. Posebno treba naglasiti da je Čapljina jedna od rijetkih sredina koja nije dozvolila devastaciju grada neposredno nakon rata. Uvijek su se poštivala pravila struke pri planiranju širenja grada odnosno izgradnje novih prometnica, zgrada, parkova …kazao je gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić.

Urbanistička gradnja, široke ulice i nogostupi, brojne zelene površine i moderno uređeni parkovi, dječja igrališta, zatim, čapljinska šetnica – riva koja je pobrala samo najbolje komentare žitelja, ovaj grad sunca, kamena, vode i cvijeća čine prepoznatljivom te poželjnom za život i u široj regiji.

Svakako ne treba zanemariti turistički i poljoprivredni potencijal čapljinskog podneblja koji će zasigurno doseći značajnija ostvarenja kroz mnogobrojne mogućnosti koje status grada pruža. Čapljina, kao grad, može aplicirati i za nešto veća novčana sredstva iz raznih europskih fondova kroz kvalitetne projekte koje je EU već prepoznala što jamči nove prilike za razvoj i napredak te tim uspješniju i ljepšu, našu Čapljinu, naš Cvijet Hercegovine.

 

 

Back to top
Skip to content