Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Kroz projekat „ Super građani i super građanke“ završen čapljinski Mural

Čapljinke i Čapljinci još su jednom pokazali kako se briga za svoj grad može iskazati kroz dobrovoljan, volonterski rad te kako je uređenje životnog prostora visoko na listi njihovih prioriteta.

U sklopu OESS-ovog projekta „ Super građani i super građanke“ realizirana je aktivnost koju su predvodili čapljinski aktivisti uz koordinaciju i pomoć nadležnih općinskih službi a riječ je o uređenju javne površine odnosno, oslikavanju jednog dijela betonske površine mosta dr.

Franje Tuđmana. Nosivi stub mosta oslikan je motivima flore i faune karakterističnim za čapljinsko podneblje. Aktivnost je zamišljena kao uvertira u slikovnu priču o važnosti očuvanja prirode i suživotu s istom.

Mural je rađen prema konceptu kojeg je ponudio akademski slikar, gospodin Ernesto Markota koji je ujedno i izradio te postavio mural uz volonterski doprinos članova okupljenih oko ove inicijative.

I ovu aktivnost mladih našeg grada, predstavnika civilnog sektora prepoznao je i podržao načelnik općine Čapljina, dr. Smiljan Vidić.
Cilj ove aktivnosti je promocija pozitivnog djelovanja i doprinosa civilnog sektora u zajednici te svakako i promicanje kulturnih i tradicijskih vrijednosti našeg grada što u konačnici rezultira uređenijom i ljepšom okolinom kao i svijetlim primjerom za mlađe naraštaje.

Back to top
Skip to content