Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Kroz dvodnevnu radionicu u Čapljini se organizira Coca -Colina podrška mladima

Coca-Colina podrška mladima u BiH, program osnaživanja mladih koji realizira Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, i ove će godine pružiti priliku mladim ljudima od 18 do 30 godina da steknu kvalitetne i tržištu prilagođene kompetencije.

Ove je godine program je prilagođen na dvodnevne radionice osobnih i poslovnih vještina, a planirano je da se u program uključe mladi iz najmanje 15 gradova Bosne i Hercegovine. Dvodnevna radionica Coca-Colina podrška mladima u BiH, uz podršku grada Čapljina ove godine održati će se i u Čapljini.

Radionice u Čapljini zakazane su za 29.04. i 30.04. 2019. godine, prijave su otvorene, a prijavni obrazac nalazi se na linku http://bit.ly/2TiGnDa ili na http://bit.ly/2uhPbyP .

Program je prvi put organiziran 2017. godine, kako je zanimanje za osobne i poslovne vještine raslo, program je nastavljen te se ove godine planira uključiti preko 1.300 mladih iz cijele Bosne i Hercegovine.

„Nedostatak praktičnih vještina i radnog iskustva neke su od najvećih prepreka mladima pri pronalasku posla. Vidjeli smo priliku da svojim iskustvom i resursima, ali i kroz uključenost Coca-Colinih zaposlenika ponudimo mladima praktične, tržištu prilagođene vještine i znanja. Posebno smo ponosni na program Coca-Coline podrške mladima i na sve mlade ljude koji su do sada bili dio njega. S nestrpljenjem očekujemo nove polaznike. Ovo je prilika da i mi učimo od njih, ali i da oni steknu samopouzdanje i konkretne vještine koje će im pomoći da lakše pronađu posao i što je još bitnije ‒ da pronađu posao u kojem će biti najbolji, u kojem će ostvariti svoj puni potencijal,“ istaknula je Ruža Tomić Fontana, generalna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju.

Program je ove godine prilagođen tako da će biti organizirane dvije vrste radionica: dvodnevne radionice životnih i poslovnih vještinama i kratke radionice životnih ili poslovnih vještina prilagođene specifičnim ciljnim grupama.

Radionice će se održati prema sljedećem rasporedu:

 01.‒02. travanj – Banja Luka
 03.¬‒04. travanj- Bihać
 16.¬‒17. travanj – Sarajevo
 23. ‒24. travanj – Goražde
 29. ‒30. travanj- Čapljina
 15. ‒16. svibanj – Mostar
 21. ‒22. svibanj – Doboj
 03. ‒04. lipanj – Pale
 11. ‒12. lipanj – Prijedor

Više informacija o projektu, datumima i lokacijama održavanja radionica nalazi se na web-stranici http://bit.ly/2FjIYZJ.

Back to top
Skip to content