Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Načelnik Vidić potpisao sporazum o suradnji: „Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja“

Načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić danas je u Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica u Sarajevu potpisao Sporazum o suradnji na provođenju državnog projekta „Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem osiguravanja javnih stambenih rješenja“ – CEB II.

Uz općinu Čapljina sporazum su potpisale Općine Kalesija, Banovići i Živinice.

Općina Čapljina intenzivno radi na podizanju životnog standarda općine. Kroz projekt zatvaranja kolektivnih centara i alternativnog smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja želimo zatvoriti kolektivni centar Tasovčići, te zbrinuti ljude koji su korisnici alternativnog smještaja na način da se sagrade dvije zgrade sa 42 stana za navedene korisnike u naselju Modrič.

Ukupna planirana vrijednost podprojekata potpisanim Sporazumom u općinama Čapljina, Kalesija i Banovići iznosi oko 4,5 milijun eura, od čega kreditno zaduženje iznosi skoro 3,5 milijun, a iznos od milijun eura je doprinos općina. Taj doprinos jedinica lokalne zajednice ogleda se u osiguranju zemljišta, dozvola, investiciono-tehničke dokumentacije te potrebnih suglasnosti za priključivanje na komunalnu infrastrukturu kao i usluge nadzora nad izvođenjem radova.

Potpisivanjem današnjeg Sporazuma nastavljaju se planirane aktivnosti na provođenju projekta CEB II koji je namjenjen zatvaranju kolektivnih i alternativnih smještaja.

Back to top
Skip to content