Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Svečano otvoren Gradski park u Čapljini

Revitalizirani Gradskog parka dr. Jakova Pehara ili, kako to Čapljinci obično kažu, parka kod Srednje škole sinoć je službeno otvoren, te je Čapljina dobila joj jednu u nizu oazu zelenila.

Puštanje fontane u rad park je svečano otvoren, a otvorio ga je načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić.

Načelnik Vidić je pozdravio sve nazočne te istaknuo: „Poznato je da se Čapljina prepoznaje po puno zelenih površina, ali nikada tako lijepo uređenih površina nije dosta, pa zato evo moje je, a i vaše zadovoljstvo večeras što smo završili još jedan prostor u kojem ćemo se moći odmarati, stariji u hladovini a puno mlađi u igri. Zadovoljstvo mi je vidjeti i puno gostiju ovdje, a moja želja je svakako da sutra kada se vratite u svoje sredine pričate o ovome što ovdje radimo i što ovdje živimo i uvijek ste nam dobrodošli gosti.”

Dr. Smiljan Vidić se u obraćanju zahvalio svima onima koji su sudjelovali na ovome ali i na ostalim projektima u gradu vezanim za uređenje grada. Posebno se zahvalio županijskom i federalnom Fondu za zaštitu okoliša i gospodinu Niki Marušiću te Peri Goluži.

Park nosi ime našeg sugrađanina akademika Jakova Pehara koji je i sam aktivno sudjelovao u revitalizaciji istoga. U obraćanju nazočnima akademik Pehar je rekao: „Zahvaljivam se svojim kolegama koji su predložili da se ovaj park nazove mojim imenom. Također se zahvaljujem i načelniku, i stavljam Vam se na raspolaganje kao i svojim kolegama u Komunalnom poduzeću koji održavaju ovaj grad. što uočavaju mnogi koji posjete naš grad.”

Novina koju krasi ovaj park jeste fontanu koja je osmišljena na dvjema razinama s mlaznicama različitih razina i osvjetljenjem u LED tehnici, što središnjem dijelu parka daje izraženiji vizualni efekt.

Ugrađena je i potpuno nova rasvjeta te ograde po cijelom opsegu parka, a izgrađene su i potpuno nove staze za šetnju kroz park.

S obzirom da park ima zaštitnu ogradu pogodan je za zabavu najmlađih Čapljinaca pa je, sukladno tome, napravljeno igralište za djecu s igračkama i kreativnom gumenom podlogom.

 

Back to top