Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Svečano proslavljen Dan Osnovne škole „Vladimira Pavlovića“ Čapljina

Velikim brojem aktivnosti obilježen je dan Osnovne škole Vladimira Pavlovića u Čapljini, koja nosi ime po jednom od istaknutijih hrvatskih pjesnika već dvadeset godina. Učenici, njihove učiteljice i nastavnici pripremili su bogat kulturno-zabavni program.
U dvorištu škole održana je svečana priredba, na kojoj se veliki broj učenika predstavio recitacijama, pjesmama te igrokazima.

Nazočne je pozdravila ravnateljica Osnovne škole ”Vladimira Pavlovića Čapljina” Blaženka Obradović, koja je između ostalog iznijela i kratki presjek godišnjih aktivnosti učenika i djelatnika ove škole. Istaknula je kako je iznimno ponosna na izvrsne rezultate koje učenici ove škole ostvaruju svake godine na raznim natjecanjima a to je dokaz o predanom radu učenika i učitelja.

Ravnateljica Blaženka Obradović uručila je poklone djelatnicima koji odlaze u mirovinu kao i onima koji su napunili 25 godina rada u prosvjeti.

U ime dobitnika priznanja za svoj rad obratila se učiteljica Milica Pehar te zahvalila na ukazanom povjerenju.

Nagrade su dobili i najbolji učenici, a to su Ana Previšić učenica generacije, te Matea Čuljak, učenica petog razreda koja je osvojila prvo mjesto na županijskom natjecanju iz matematike.

Nazočnima se obratio i načelnik općine Čapljina, dr. Smiljan Vidić rekavši: „Ulaganje u djecu i obrazovanje je definitivno najbolja investicija. Općina Čapljina najviše ulaže u mlade ljude počevši od onih najmanjih, od jasličke i vrtićke dobi, pa preko osnovne i srednje škole sve do zapošljavanja mladih ljudi kroz pripravnički i vježbenički staž.“

Načelnik Vidić je također iznio podatak kako na području naše Općine ima čak 12 doktora znanosti, što pokazuje važnost i kvalitetu našeg obrazovnog sustava.

Back to top
Skip to content