Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Pripravnički staž započelo 40 pripravnika

U opcini Čapljina, svoj radni staž započelo je 40 pripravnik – vježbenik, 36 pripravnika sa višom i visokom stručnom spremom i 4 pripravnika sa srednjom stručnom spremom. Načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić se obratio pripravnicima, poželjevši im dobrodošlicu.

Načelnik je u svom obraćanju istaknuo važnost stjecanja prvog radnog iskustva, kao bitnu odrednicu za daljnju poslovnu karijeru. Cilj ovog projekta je pomoći mladim ljudima, da kroz svoj radni staž dobiju preduvjet za buduci stalni radni odnos, a kroz Program sufinanciranja mjera za Prvo radno iskustvo 2018. god i mjera Zapošljavanje žena 2018. god.

Pripravnici će u skladu sa svojim obrazovanjem obavljati pripravnički staž kroz posebne programe uz dodijeljene mentore. Kako je nezaposlenost veliki problem u BiH, općina Čapljina kroz svijetli primjer mladim ljudima omogućava stjecanje prvog radnog iskustva koje će kasnije određivati i njihovu daljnju karijeru.

Pored općine Čapljina kao pravnog subjekta u čijoj je nadležnosti sufinanciranje pripravnika – vježbenika, odnosno isplaćivanje neto plaće, Federalni zavod za zapošljavanje financira doprinose.
Pravni subjekti uključeni u proceduru primanja velikog broja pripravnika – vježbenika su: Dom za stare i iznemogle osobe Domanovići i Dječji vrtić Čapljina.

 

Back to top
Skip to content