Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

FutureA festival za djecu u utorak u Čapljini

Od 26 -30 svibnja 2018, udruga Out of Area iz Nizozemske ponovno organizira FutureA festival za djecu u Bosni i Hercegovini.
Djeca ne moraju daleko putovati jer će se festival održati u različitim dijelovima Bosne i Hercegovine. Tri Futurea autobusa sa volonterima i dva kamiona prepuna igračaka će posjetiti Čapljinu 29. svibnja, Fojnicu 26. svibnja, Zenicu 28. svibnja i Travnik 30. svibnja.

Poseban FutureA tim će pripremiti festival za dolazak djece. Postaviti će šatore s radionicama i veliku binu dekoriranu balonima i zastavama i time kreirati šarenu i sretnu okolinu.

Sva djeca, sa svojim školama ili svojim roditeljima moći će uživati u 35 radionica koje će 135 i nizozemskih i 40 čapljinskih volontera u Čapljini na Trgu kralja Tomislava organizirati za njih.

Likovi iz bajke, Snjeguljica, Nada the Dog, klaun Keppie, Sirena Hana i Jack Sparrow će poželjeti dobrodošlicu za svu djecu na festivalu.
Djeca će moći isprobati muzičke instrumente i bubnjati na pokretnoj muzičkoj sceni. Razne kreativne radionice kao što su ples, igre loptom, ribolov, XXL Twister, vježba kreativnosti izradom narukvica, crtanjem majica, bojenjem lica također će uljepšati dan u Čapljini.

Za aktivniju djecu, biti će postavljen toranj za penjanje, potezanje konopa, dvorci za skakanje i sportska traka. Pripremati ćemo i male palačinke, a sva djeca će moći uživati u nizozemskim ‘Kniepertjes’. Djeca će također moći birati šareni koktel za piće po svojm osobnom ukusu.

Festival FutureA će dan u Čapljini završiti velikom predstavom s puno muzike i video klipova. Tjekom predstave, plesači, klaunovi, čuveni mađioničar Nicolini i Čapljinske mažoretkinje će se predstaviti djeci.

Zahvaljujemo volonterima i sponzorima Dalmata Jura Shop (Gabela Polje), Leda d.d. Široki Brijeg, Mogorjelo hotel Čapljina te Autohercu.

Back to top
Skip to content