Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Održana 8. sjednica Općinskog vijeća Čapljina

Danas je s početkom u 10:00 sati u Općinskoj dvorani (zgrada MUP-a) u Čapljini održana 8. sjednica Općinskog vijeća Čapljina.
Točke dnevnog reda bile su:

1. Izvod iz zapisnika sa 7. sjednice Općinskog vijeća Čapljina,
2. Izbor predsjedatelja Općinskog vijeća Čapljina,
3. Prijedlog Proračuna općine Čapljina za 2018. godinu,
4. Prijedlog odluke o izvršenju Proračuna općine Čapljina za 2018. godinu,
5. Prijedlog odluke o pristupanju dodjeli koncesije na poljoprivrednom zemljištu u državnom vlasništvu na području općine Čapljina,
6. Prijedlog odluke o uvjetima i kriterijima potrebnim za raspisivanje natječaja i postupak prosudbe za najpovoljniju ponudu koncesionara na poljoprivrednom zemljištu u državnom vlasništvu na području općine Čapljina,
7. Prijedlog odluke o prodaji nekretnina,
8. Prijedlog odluke o promjeni statusa nekretnina u općoj uporabi,
9. Prijedlog odluke (vraćanje dijela zakupnine za korištenje poljoprivrednog zemljišta),
10. Priznavanje prava vlasništva na izgrađenom građevinskom zemljištu (po članku 61. Zakona o građevnom zemljištu F BiH).

Na prijedlog vijećnice Lejle Bitange u Dnevni red uvrštena je točka: Izbor predsjedatelja Općinskog vijeća Čapljina. Točka Dnevnog reda nije usvojena jer su koalicija SDA/SBB ponudili dva prijedloga.
Predsjednica Kluba vijećnika HDZ BiH Čapljina Jelena Borovac je reagirala na ovu točku dnevnog reda i iznijela stav vijećnika HDZ BiH Čapljina kazavši kako će vijećnici HDZ BiH Čapljina ostati suzdržani pri glasanju jer ne žele Bošnjacima birati predstavnike.

Ostale točke dnevnog reda usvojene su većinom glasova.

Fotografije pogledajte OVDJE

Back to top
Skip to content