Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Načelnik Vidić nazočio božićnom prijemu kod Predsjednika Dragana Čovića

Brojni uzvanici iz političkog, kulturnog, diplomatskog i akademskog života u Bosni i Hercegovini okupili su se sinoć u zgradi Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu na tradicionalnom božićnom prijemu kojeg je organizirao predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović.

Predsjedavajući Čović je između ostalog kazao da predblagdanska radost daje priliku da sagledamo životnu svakodnevnicu i pošaljemo bratsku poruku dobrote svima onima koji to od nas očekuju.

Prema njegovim riječima, Božić jeste ljubav kojom se poziva na hrabrost da darujemo drugom ono što želimo sebi i darujemo sebe za drugoga; hrabrost da prihvatimo drugog i drugačijeg u punini različitosti; hrabrost prihvaćanja našeg životnog poslanja, istog onog koje su imali naši roditelji kada su nama poklonili život; hrabrost da ostajući u svojoj domovini preuzmemo odgovornost i zajedno gradimo bolje sutra; hrabrost u traženju vjere i nade, da imamo snage istrajati u svome naumu o boljoj budućnosti…

Božićnom prijemu nazočili su predstavnici političkog, javnog, kulturnog i vjerskog života u BiH među kojima je bio i načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić.

Fotografije pogledajte OVDJE.

Back to top
Skip to content