Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Članovi “Civitas” Osnovne škole “Vladimira Pavlovića” Čapljina intervjuirali gradonačelnika Čapljine

Članovi “Civitas” Osnovne škole “Vladimira Pavlovića” Čapljina u sklopu svog ovogodišnjeg projekta “Grafiti i murali – umjetnost, ne vandalizam” imaju u planu anketiranje i intervjuiranje javnog mijenja na ovu temu.

Jedan od koraka projekta je i intervju s gradonačelnikom. Dio članova “Civitas” tima zadužen za intervju s gradonačelnikom pripremio je pitanja i upit za intervju na koji nam je naš gradonačelnik dr. Smiljan Vidić pozitivno odgovorio. Dio tima s ravnateljem škole Mateom Jovanovićem danas je posjetio salu za sastanke našeg grada i dobio odgovore na svoja pitanja. Gradonačelnik je upoznat s našom temom i izrazio je veliku podršku ovakvim inicijativama mladih te je napisao i pismo podrške za rad na projektu.

Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom odobrila je sredstva iz budžeta grada za provedbu našeg prijedloga rješenja tj. alternativnu mjeru koju predlažemo kao novu javnu politiku.

“Narednih dana planiramo provesti plan akcije našeg razreda i radujemo se istomu. Naime, uz odobrenje Gradske uprave oslikat ćemo dio javne površine i primjerom pokazati da grafiti i murali trebaju biti umjetnost a ne vandalizam.”, poručuju članovi “Cvitasa”.

Gradonačelnik je istaknuo važnost transparentnosti, inkluzije i dijaloga s mladima jer je to od velike važnosti za razvoj grada. Grad Čapljina nosi naziv “Cvijet Hercegovine” i ovim projektom želi se opravdati taj naziv i svojim primjerom njegovati kulturu, uključivost i demokraciju.

“Ovim putem zahvaljujemo dr. Smiljanu Vidiću na odvojenom vremenu, podršci i odobrenim sredstvima za naš projekt!”, poručeno je iz Osnovne škole “Vladimira Pavlovića” Čapljina.

Back to top
Skip to content