Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ Emil Balavac boravio u posjeti gradu Čapljina

Vlada HNŽ, odnosno Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ, objavilo je  odluke koje se odnose na novčane potpore po tri programske aktivnosti za gradove i općine u HNŽ-u: unaprijeđenije kvalitete okoliša, kvalitetna javna turistička infrastruktura i manifestacije iz turizma.

Na tragu spomenutog, danas je u službenoj posjeti Gradskoj upravi Čapljina boravio Ministar Emil Balavac koji se sastao s  gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem i uručio mu ugovore za tri projekta ukupne vrijednosti 77.300,00 KM.

Riječ je o projektima: Izmjena i redovno održavanje rasvjetnih tijela na području grada Čapljine, Nabavka kućica za organiziranje manifestacija i Advent u Čapljini.

Uz spomenuto tema sastanka je bila i daljnja suradnja Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša i grada Čapljine gdje je ministar Balavac na licu mjesta i iz prve ruke dobio informacije o stanju, otvorenim pitanjima ali i o budućim planovima grada Čapljine u sektoru turizma te zaštite prirode i okoliša.

Razgovaralo se i o mogućnostima tješnje suradnje na konkretnim projektima, a napose na projektima razvoja održivog turizma koji je zajedničko strateško opredjeljenje kako Čapljine tako i Županije u cijelosti.

Cilj Ministarstva je da se, kroz ulaganje u zaštitu okoliša i javnu turističku infrastrukturu ali i kroz jačanje prepoznatljivosti tradicionalnih manifestacija, osiguraju preduvjeti za razvijanje kvalitetnih turističkih proizvoda i ponude koja će pridonijeti cjelogodišnjem turizmu i ravnomjernom razvoju turističkog sektora u cijeloj Županiji, istaknuo je ministar Balavac istaknuvši kako kroz radno – konzultacijske sastanke želi poslati poruku da je Ministarstvo spremno za tješnju suradnju sa svim zainteresiranim dionicima u resorima iz svoje mjerodavnosti.

Gradonačelnik Vidić koji je tijekom sastanka prezentirao nekoliko projekata koji su od velike važnosti za grad Čapljinu zahvalio se ministru na posjeti izrazivši nadu kako će grad Čapljina nastaviti dosadašnju dobru suradnju s Ministarstvom u svim aktivnostima i inicijativama koje se provode u cilju stvaranja boljih uvjeta za život građana i daljnji gospodarski razvoj.

 

Back to top
Skip to content