Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Odgovor na vijećničko pitanje vijećnika Mateja Vukančića

VIJEĆNIČKO PITANJE:

Poštovane kolegice i kolege, dana 2. srpnja 2021.god sam na sjednici Gradskog vijeća postavio vijećničko pitanje gradonačelniku gospodinu Smiljanu Vidiću koje je vezano za konstantno pucanje cijevi u naseljenom mjestu Modrič. Gosp. Gradonačelnik mi je tada odgovorio kako je Grad Čapljina vodovodni sustav predao na upravljanje i korištenje JKP Čapljina te da kod njih potražim odgovor. Na prošloj sjednici isto tako postavio sam pitanje direktorici JKP Čapljina isto pitanje te sam i naveo njene riječi koje stoje u izvješću kako kaže to stanje je uzrokovano lošim materijalima i lošom kvalitetom radova od strane izvođača. Evo sad i po treći put nadajući se da ću od bilo koje strane dobiti konkretan odgovor opet postavljam pitanje. Što grad Čapljina i Gradska poduzeća planiraju poduzeti kako bi se pokušao riješiti ovaj problem koji konstantno se pojaljuje, a i k tome dovodi do sve većeg uništavanja asfalta koji je postavljen u navedenoj MZ ?

ODGOVOR:

Poštovani vijećniče Vukančić,

Svi stručnjaci koji su sudjelovali u izgradnji vodoopskrbnog sustava Dubravska visoravan od projektanata, strojara preko nadzora i stručnjaka iz EBRD se slažu da smo napravili „ mercedes među vodovodima„. Da je to tako govori i činjenica da je moja malenkost bila pozvana na Svjetski sastanak regionalnih direkora EBRD kao primjer dobre prakse. S ponosom ističem da je samo Čapljina bila pozvana iz cijele jugoistočne Europe.
Na žalost točna je Vaša tvrdnja da se u naseljenom mjestu Modrič dešavaju puknuća cijevi. Na sreću to se dešava samo na Modriču.
Vjerujem da će struka naći rješenje i tako spriječiti bezpotrebno trošenje proračunskih novaca.

S poštovanjem, gradonačelnik dr. Smiljan Vidić.

 

Back to top
Skip to content