Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Predstavnici Gradske uprave u Zagrebu potpisali Ugovor za sufinanciranje projekta Zamjena rasvjetnih tijela na postojećim stupovima javne rasvjete

Središnji državni ured za obnovu i sambeno zbrinjavanje organizirao je 19. prosinca 2022. svečano potpisivanje i uručenje Ugovora o dodjeli financijske potpore projektima za poticanje povratka Hrvata i stvaranje održivih uvjeta života u Bosni i Hercegovini.

Ukupno je zaprimljeno 252 zahtjeva za sufinanciranjem projekata sa ovoga područja. Državni tajnik Gordan Hanžek potpisao je 55 Ugovora za projekte koji su ispunili uvjete, a za koje je osigurano 4.599.000,00 kuna. Vlada Republike Hrvatske osigurala je za 2023. godinu sredstva u vrijednosti 10 milijuna kuna za dodjelu financijske potpore projektima za poticanje povratka Hrvata i stvaranje održivih uvjeta života u BiH koja će provesti Središnji državni ured.

Na svečanom potpisivanju ugovora pored državnog tajnika Gordana Hanžeka nazočili su i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas kao i predsjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske u Hrvatskom saboru Zdravka Bušić.
Predstavnici grada Čapljine također su nazočili potpisivanju ugovora za projekat „Zamjena rasvjetnih tijela na postojećim stupovima javne rasvjete u Čapljini – Faza II.“

 

Back to top
Skip to content