Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Otvoren “Advent u Čapljini”

Mnogobrojne Čapljinke i Čapljinci ali i gosti vjerujemo uživat će u blagdanskoj čaroliji “Adventa u Čapljini” koji ove godine nudi raznovrstan program i bogatu ponudu a koji je danas otvoren nastupom Čapljinskih mažoretkinja i puhačkog orkestra HKUD “Seljačka sloga” Trebižat.

Voditeljice programa bile su Ana Miletić i Mia Lovrić.

Nakon uvodnih nastupa uslijedilo je otvaranje adventa kojeg je otvorio gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić riječima:

“Poštovane Čapljinke i Čapljinci, cijenjeni gosti,

zadovoljstvo mi je pozdraviti vas u ime organizacijskog odbora ‘Advent u Čapljini’.

Poslije sinoćnje oluje jutros nam je svanuo zbilja prekrasan dan tako da ja vjerujem da će se ovih dana ovdje zabaviti, od onih najmlađih pa do najstarijih. Organizirati ovakvo jedno događanje je zbilja zahtjevno. Zato ja ne mogu a da se ne zahvalim Mariji, Ivani, Danijeli, Marku, Robertu, Dadi i mnogim drugim koji su sudjelovali u ovome i naravno, koji su opet jutros ovdje došli da bi popravili sve ono što je vjetar sinoć srušio.

Svakako na jedan poseban način želim pozdraviti našu Ivanu Buntić Jovanović koja je inicijator ovih prvih Adventa kada smo bili na Trgu hrvatske slobode. Sad smo drugu godinu zaredom na Trgu kralja Tomislava.

Iz najave ste mogli čuti da će se ovdje narednih dana puno toga događati i sigurno će biti puno ljudi ovdje, kako je rečeno, iz cijele Hercegovine.

Ja ću iskoristiti ovu prigodu i svima čestitati Božić, poželjeti da ga provedete baš onako kako ste planirali a u novoj 2023. godini ja vam želim prije svega puno zdravlja a ovo drugo šta stignemo.

Svako dobro i hvala.”

Ono što je uslijedilo nakon zasigurno je ono što su mališani s nestrpljenjem očekivali a to je dolazak Djeda Božićnjaka.

Nakon svečanog otvaranja uživanje se nastavlja cijeli dan a slijedi nam nastup plesnih skupina s početkom u 13 sati. Na večer slijedi glazbeni program uz DJ Brunu te uz bogatu gastronomsku ponudu koja se nudi u devet adventski kućica.

Back to top
Skip to content