Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Donosimo vam drugi dio kreativaca na Adventu u Čapljini

Advent će i ove godine u našem gradu ponuditi mnogo novih sadržaja.

I ove godine želimo našem prekrasnom gradu prirediti tjedan prepun božićnog duha, kreativnosti, tradicionalnih mirisa i okusa“.
Na veliku radost svih čapljinki i čapljinaca, a posebice mališana organizatori Adventa su i ove godine doveli mnoštvo dječjeg sadržaja, od Djeda Božićnjaka, vlakića, radionica, igraonica, dječjih predstava….

Ono što djecu posebno raduje jeste Djeda Božićnjak koji će dijeliti poklončiće, tako da je velika štete ne doći.

Donosmo imena drugog dijela kreativaca koji će nam pokazati svoje rukotvorine:

Udruga Cvijet- HU Cvijet je udruga koja okuplja OSI i njihove roditelje te prijatelje udruge. Djeluje u Čapljini od 2009. godine. Cilj udruge jeste inkluzija tj.socijalna uključenost OSI u sve segmente društva. Kroz kreativne radionice u poludnevnom boravku u prostorijama udruge izrađujemo različite rukotvorine te zahvalnice za vjenčanja.

Udruga Betlehem Čapljina
Radionica za osobe s invaliditetom „Betlehem“ na području općine Čapljina djeluje od početka 2011. godine. Radionica pruža mogućnost stjecanja vještina za obavljanje svakodnevnih aktivnosti osobama s intelektualnim, tjelesnim i osjetilnim poteškoćama, bilo da se radi o aktivnostima samozbrinjavanja, aktivnostima produktivnosti ili slobodnog vremena. Jedan od važnih čimbenika ove radionice jest i uključivanje tih osoba u zajednicu kroz različite aktivnosti radionice (prodajne izložbe, sudjelovanje u svim općinskim manifestacijama, izletima i dr.)
Trenutno radionica broji 14 korisnika, od toga je dvoje korisnika zaposleno kroz različite projekte. Usluge koje radionica pruža javnosti su:
• Profesionalno uramljivanje slika
• Izrada pozivnica i zahvalnica za vjenčanje
Osim ovih usluga u radionici izrađujemo različite uporabne i dekorativne predmete od prirodnih materijala. A naši najpoznatiji i najpopularniji radovi su slike u drvetu i pločice s imenima.
Ako želite s nama surađivati, darovati nam materijal za rad, pridružiti nam se kao volonter ili saznati nešto više o nama javite nam se ili nas pohodite.

Ogranak Kluba žena HNZ UBHH Prsten – Ogranak Čapljina – Čije je glavno geslo okupljanje, povezivanje hrvatica, promicanje zajedništva, kulture, tradicije kao i humanitarno djelovanje. Ova njihova humanitarna akcija, je u suradnji sa Crvenim križom Čapljina.
A članice su sašile unikatne platnene torbe, od ostataka i viška materijala kojeg su imale doma.
S ovom idejom žele u jedno podići svijest našim sugrađankama o štetnosti plastične ambalaže i vrećica.
Ujedno na štandu naći će se i božićni kolačići koje su članice pripremale.

Krunice-izrada brend koji već godinama oduševljava posjetitelje našeg sajma.
Prodaja sakralnih personaliziranih predmeta je njihova umjetnost. Krunice s imenima, krunice u bojama omiljenih klubova su idealan poklon za blagdane.
Bavimo se i izradom zahvalnica za vjenčanje.
Vidimo se.

Julija art..moj mali kreativni kutak je prvi put ove godine na bozicnom sajmu u Capljini.Velika sam zaljubljenica u kreativnost i dekupaz.Ljubav za unikatnim dekoracijama i dekupazom krenula je iz zelje i hobija..Radim sve vrste dekupaza: boce,case,tanjure…U svaki proizvod ulozeno je puno truda i svaki je uradjen sa puno ljubavlju..Dodjite podrzite me..Ocekujem vas!!!

Martina nakit
Mama i ja se već dugo bavimo rukotvorinama, nista nam nije nepoznato, ali trenutno se Martina bavi izradom nakita, a mama radi od najmekse puffy vunice dekice , plišance, šalove i kapice. Martina se nakitom bavi vec skoro 9 godina, a mama nešto više ..
Spoj iskustva i mladosti mora biti dobitna kombinacija. Veselimo se druženju s vama.

OPG Cvitanović – Domaći proizvodi uzgojeni na našem polju i po domaćoj recepturi spravljeni u gotove proizvode.

Rukotvorine Queen bave se izradom raznih dekoracija. U njihovoj ponudi možete pronaći veliki broj unikatnih dekoracija koje će krasiti vaš dom u vrijeme predsojećih blagdana.

Back to top
Skip to content