Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Javni poziv za sudjelovanje u programu savjetodavne i financijske podrške razvoju biznisa

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Mostar poziva sve zainteresirane nezaposlene mlade osobe koje žele pokrenuti vlastiti biznis da se prijave za učešće u programu podrške zapošljavanju, koji se provodi u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija financira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR).

Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH u partnerstvu sa Gradom Mostarom, Sveučilištem u Mostaru, kompanijom IT odjel d.o.o. Mostar i Službom za zapošljavanje HNŽ-HNK, provodi projekt „PODRŠKA MLADIM U ZAPOŠLJAVANJU U IT SEKTORU“, koji će trajati 21 mjesec ukupne vrijednosti 400.182 KM, od čega je iznos grant sredstava EU 312.932 KM. Projektom se očekuje obuka najmanje 60 nezaposlenih osoba za zanimanja u IT sektoru, obuka najmanje 20 nezaposlenih osoba za pokretanje vlastitog biznisa i obuka za poboljšanje poslovanja za 8 nezaposlenih osoba koje registriraju svoj biznis.

Pravo na sudjelovanje programu podrške razvoja poslovnih ideja imaju državljani BiH, nezaposlene punoljetne osobe prijavljene na evidenciju službi za zapošljavanje do 35 godina starosti koje žele pokrenuti vlastiti biznis na teritoriji Hercegovine uz financijsku i savjetodavnu podršku REDAH-a. Djelatnost poslovne ideje nije ograničena na IT sektor, ali će prednost imati djelatnosti čije se glavne aktivnosti odvijaju koristeći IT tehnologiju.

Kandidati čija aplikacija zadovolji kriterije Komisije za procjenu poslovnih ideja dobit će priliku za pokretanje biznisa uz savjetodavnu i financijsku podršku REDAH-a.

Savjetodavna podrška će se odvijati u dva kruga po 3 dana, a financijska podrška u iznosu do maksimalno 9.150 KM po novoosnovanom biznisu bit će omogućena za maksimalno 8 najbolje ocjenjenih poslovnih planova. Sredstva iz financijske podrške će biti iskorištena za podršku biznisima u skladu sa odobrenim poslovnim planom.

Tekst javnog poziva i Aplikacijski obrazac možete naći na linku:

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U PROGRAMU SAVJETODAVNE I FINANCIJSKE PODRŠKE RAZVOJU BIZNISA – Redah

 

Back to top
Skip to content