Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gradonačelnik Vidić posjetio prvašiće Osnovne škole Vladimir Pavlović u Čapljini

Danas počinje nova 2022./2023. školska godina. Mnoštvo razigrane djece sjeda u školske klupe i bezbrižnu igru mijenja školsko zvono.

U povodu prvog dana škole gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić posjetio je učenice i učenike Osnovne škole “Vladimir Pavlović” u Čapljini.

Naravno najzanimljiviji su oni najmlađi kojih je ove godine u ovu školu upisano 124, a upravo njih posjetio je čapljinski gradonačelnik.

Čestitao im je početak jednog novog životnog razdoblja, te zaželio sreću i uspješan rad u nadi da će se ova školska godina uspješno okončati bez on-line nastave i izostanaka, a opet sukladno epidemijološkim mjerama izazvanim koronavirusom.

Da je obrazovanje iznimno bitno ova lokalna vlast pokazala je u više primjera. Hvale vrijedan primjer je svakako pomoć roditeljima naših školaraca.

Napominjemo kako je jedna od demografskih mjera koje provodimo financiranje prijevoza učenika te besplatni udžbenici koje je financirala Vlada HNŽ-a.

Na ovaj način će se olakšati roditeljima visoki troškove koji su potrebni da bi svoje školarce poslali u školske klupe. Podsjetimo, na području Grada Čapljine djeluju tri osnovne škole: O.Š Vladimira Pavlovića u Čapljini, O.Š Čapljina i O.Š Lipanjske zore u Višićima, i jedna Srednja škola.

Back to top
Skip to content