Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Izaslanstvo grada Čapljine sudjelovalo na radnom sastanku II. faze MEG projekta

U organizaciji UNDP-a BiH , u Hotelu Hills u Sarajavu, održana je prezentacija akcijskih planova  sudionika MEG projekta – Projekt općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG).

Projekt je dio Programa suradnje Švicarske u BiH, u domenu  Lokalne uprave i općinskih/gradskih usluga, a realizira ga Razvojni program Ujedinjenih naroda u BiH (UNDP BiH).

Cilj MEG projekta je poboljšanje općinskog/gradskog sustava upravljanja razvojem, te usluga u okolišnim i ekonomskim sektorima. Poboljšanja će rezultirati boljim uslugama za građane na lokalnoj razini, te većom odgovornošću i izgradnjom povjerenja između lokalnih vlasti, građana i gospodarstvenika. Posebna pažnja će se posvetiti poboljšanju uslova života ugroženih grupa stanovništva.

Grad Čapljina sudjeluje u II. fazi navedenog projketa s još 21 JLS iz BiH.

Izaslanstvo grada Čapljine predvođeno gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem sudjelovalo je na prezentaciji i radnim sastancima na kojima je predstavljen srednjoročni akcijski plan za grad Čapljinu.

Posebno treba istaknuti  aktivnosti u  MEG  projketu koji će pridonijeti boljoj demokratizaciji gradske uprave ,unaprijediti rad našeg komunalnog poduzeća kao i osigurati daljnja planska ulaganja infrastrukturne projekte.

Back to top
Skip to content