Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gradonačelnik Vidić se sastao s Premjerom Hercegom: Vlada će poduzeti sve napore i financijsku pomoć za saniranje šteta izazvanih potresom

U službenom posjetu gradu Čapljini danas je boravio dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko – neretvanske županije s predstavnicima Vladi i ravnateljem Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo u Hercegovačko-neretvanskoj Eugenom Ćubelom koji su održali sastanak s gradonačelnikom Čapljin dr. Smiljanom Vidićem i njegovim suradnicima.

Razlog posjete svakako je potres koji je proteklog vikenda pogodio Hercegovinu a i u Čapljini je ostavio značajne posljedice.

Sastanak se održao u salonu Gradske uprave gdje je gradonačelnik Vidić izvijestio izaslanstvo Vlade o stanju i situaciji u Čapljini. Vatrogasna postrojba Čapljina je istu noć izašla na teren i do danas su odradili preko 250 intervencija na obiteljskim kućama i zgradama.

Poduzimajući konkretne poteze, grad Čapljina odnosno Stožer civilne zaštite donio je Odluku o Formiranju povjerenstva za popis šteta na prostoru grada Čapljina tako da su naši mobilni timovi već par dana na terenu i nakon pregleda svih zaprimljenih prijava moći će se ustanoviti pravo stanje situacije

Nakon sastanka obišla se Osnovna škola Vladimira Pavlovića u Čapljini, na kojoj je zabilježena značajnije materijalna šteta.

Predsjednik Herceg je, i u ovoj prigodi, iskazao spremnost Vlade za pomoć i suradnju u saniranju nastalih šteta.

Istaknuo je kako se jučer održala žurna sjednica Vlade gdje je usvojen Županijski plan Civilne zaštite i financijska konstrukcija namijenjena za sanaciju štete.

Back to top
Skip to content