Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Donosimo šaroliku gastro ponudu Adventskih kućica u Čapljini

U Čapljini od 17. do 22. prosinca Adventsko ozračje!

U blagdansku priču ulazimo svečanim otvaranjem Adventa u petak 17. prosinca i ukrašavanjem bora koji će zajedno kititi naši sugrađani na Trgu kralja Tomislava.

Najmlađi će uživati u nastupima dječjih skupina i radionicama koje će organizirati naš vrtić, osnovna i srednja škola. Najdraži gost nam je Djed Božićnjak koji ni ove godine neće zaobići naš Grad i koji će se vrlo rado s nama provozati u vlakiću, ali i zabaviti na Mrazijadi.
Oni nešto stariji će ispred božićnih kućica moći kušati bogatu domaću gastro ponudu i zagrijati se uz najbolje kuhano vino.

U sedam raznolikih kućica naći će se slatke i slane delicije i za najistančanije nepce, a mi smo se pobrinuli da vam predstavimo raznoliku gastro ponudu.

Na ovogodišnjem Adventu u Čapljini moći ćete uživati u delicijama koje nude:

1. „Christmas Buddy“

“Christmas Buddy” nije kafić, restoran niti adventska kućica; to je osjećaj, uspomena, mjesto koje će Vam ponuditi toplinu, Božićno raspoloženje, prijateljstvo i mir koje svi tražimo u nadolazećim blagdanima!
Mjesto vrhunske hrane, premium craft piva, posebnog kuhanog gina i vina, domaćih rakija i sokova!, a sve u organizaciji Caffe slastičarna Lemon i vrhunskog kuhara Mirka Vickovića.
Zajedno s lokalnim kompanijama i obrtima (MLINI, REGIUS & Mesnica Ružmarin) kreirali smo vrhunsku gastro ponudu koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Kao svakodnevne delicije spremamo Vam:
– Sporo pečenu mariniranu trganu svinjetina u više varijanti
– Domaću kobasicu sa sirom uz dodatke koji će oduševiti svako nepce
Uz to, na dnevnoj bazi predstavljat ćemo posebnu dnevnu ponudu kao npr pivski gulaš ili posebni Skradinski rižoto, te još puno toga!

2. Kućica „Naša priča“

Za delicije kućice „Naša priča“ će se pobrinuti Ivica Glavinić i njegova ekipa. Njihova zamisao je da svaki dan Adventa ponude drugo i drugačije jelo, a u ponudi imaju: prženu ribu, sarmu, čorbanac i roštilj, te pored dnevne ponude svaki dan će na ponudi biti uštipci i suhomesnati proizvodi te raznovrsna pića. S najboljim domaćom kuhanom ponudom ispričajte svoju priču kroz Advent „Naše priče“.

3. Gurmanska kućica kod Šaće

Ove godine naš Franjo Mustapić poznatiji kao Šaća na Adventu priprema razna jela za degustaciju, ako se dvoumite gdje probati najbolji roštilj predlažemo vam upravo Gurmansku kuću kod Šaće. Uz bogat roštilj ide i čašica dobrog pića kojeg također neće nedostajati.

4. Kućica „Kod Slavke“

„Kao glavni proizvod kućice „Kod Slavke“ želimo istaknuti fritule. Fritule su omiljena slastica mnogih ljudi te su fritule neizostavni dio svakog Adventa.
Kako bi upotpunili svoju ponudu planiramo prodavati i domaće slastice „DS_Sweets“ kao što su: torta od mrkve (u čaši), kolač od sira, cake pops, donuts i princes krofne.
Te ćemo u svojoj ponudi imati razne vrste sokova i vodu.“ poručuju Anja i Kristina.
Vidimo se „Kod Slavke“.

5. „Advent kod Ilinke i Chabe“

Ovogodišnju gastro ponudu na Adventu svojim delicijama upotpuniti će Ilijana i Bojan.
Svaki dan na njihovoj kućici moći ćete kupiti prevrte(langoše) sa sirom iz mjeha ili sa nutellom/domaćim pekmezom od šljiva.
A ostale dane Adventa imati će dnevne ponude jela kao što su: grah, ćeškek, sarma u pecivu sa mileramom, trgana svinjetina i slično, te od pića: kuhano vino, domaće rakije, točeno pivo i razni domaći sokovi.

6. Kućica „Trojansko“

Više od 150 godina duga bavarska tradicija poznatog festivala pretočit će se na Advent u Čapljini. Svi ljubitelji piva i street food hrane u organizaciji Trojanskog piva, na Trgu kralja Tomislava u četiri dana Adventa moći će uživati u pripremljenim delicijama s naglaskom na već nadaleko prepoznate burgere. U ponudi na točionicima i u bocama naći će se Trojansko svijetlo Pale ale pivo 5% alc, Trojansko crveno Irish Red Ale pivo 4,2% alc., Trojansko tamno bleckIPA pivo 5,7% alci , kao i moguća druga pivska iznenađenja koja nas očekuju narednih dana.

7. Kućica „Božićna Čarolija“

Na Adventu u Čapljini s kućicom „Božićna Čarolija“ doživi svoju čaroliju. Zvonimir Đorđić sa svojom ekipom upotpunjuje čaroliju Adventa. Nešto slano, a i nešto slatko moći ćete kušati u Božićnoj Čaroliji. Ovo predblagdansko vrijeme ne bi bilo potpuno da nema kuhanog vina sa klinčićima cimeta tako da ponudi neće nedostajalo ni kobasica ni vina. Čaroliju će upotpuniti i kuhani Gin-piće za svačije nepce.

Vidimo se na Adventu u Čapljini!

 

Back to top
Skip to content