Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Održan 12. božićni prijem za čapljinske gospodarstvenike

Jedan od tradicionalnih događaja u gradu Čapljini je Večer gospodarstvenika odnosno božićni prijem za čapljinske gospodarstvenike koji organizira grad Čapljina – gradonačelnik.

Ovaj 12. po redu prijem za čapljinske gospodarstvenike je iznimno važan jer pokazuje da Čapljina radi i da traje da se gospodarski razvija, da ima ljude koji svojim radom, djelovanjem i znanjem značajno doprinose razvoju našega grada .

Kao i prethodnih godina, i ova nije se svela samo na protokolarni dio, bila je to i prilika da se u ležernom ozračju porazgovara i o mogućoj suradnji različitih oblasti, a glavna tema večeri bila je svođenje računa na gospodarskom planu.

U prigodnom obraćanju gradonačelnik dr. Vidić je kazao: “Grad Čapljina nizom svojih aktivnosti stvara jedan interaktivan pozitivan odnos s gospodarstvenicima, vjerujem da u tome uspjevamo te da se to prepoznalo. Naš projekt koji radimo s Međunarodnom financijskom korporacijom koja djeluje u sustavu svjetske banke a odnosi se na ubrzanje i pojednostavljenje te pojeftinjenje različitih administrativnih procesa koji se odnose na sve građane prvenstveno na gospodarstvenike je uveliko pripomogao razvoju ovoga grada. Mehanizam koordinacije koji se sastoji od vas gospodarstvenika i djelatnika Gradske uprave je zadužen za razvojni proces unaprjeđenja poslovnog okruženja Čapljina, a uspostavljen je u travnju 2018. godine, u svrhu institucionalne podrške javno-privatnom dijalogu. Ja ću reći samo jedan podatak, u zadnjih godinu dana na području grada Čapljina uposleno je nova 142 djelatnika, ovo je svakako podatak i proteklog mjeseca, a godina još nije gotova. Uvijek naglasim da ne pričamo o smanjenju nezaposlenosti jer kada pričate o smanjenju broja nezaposlenih onda se kaže da je to zato što su se ljudi iselili, ja pričam o onim novouposlenima i to je zbilja za svu pohvalu. Ovo je uspjeh prije svega vas koji ste se pokazali u ovim ne baš idealnim gospodarskim i političkim uvjetima da ste dosta žilavi a prije svega pametni i uporni. Ja još jednom prije svega želim ponoviti da su vam naša vrata otvorena i vjerujem da svi vi to već dobro znate. Posebno se želim zahvaliti onim firmama koje su društveno odgovorne, dobar dio vas je društveno odgovoran i vjerujem da će društvenu odgovornost prepoznati i oni koji to nisu.”

Gradonačelnik dr. Vidić je iskoristio priliku te svim uzvanicima čestitao Božićne i novogodišnje blagdane.

Back to top
Skip to content