Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Započela božićna čarolija u Čapljini

Na novoj lokaciji, na Trgu kralja Tomislava u Čapljini danas je upriličeno otvaranje Malog Božićnog Sajma. Udruga „Life“, a pod pokroviteljstvom grada Čapljine, gradonačelnika dr. Smiljana Vidića, i ove godine organizirala je Mali Božićni Sajam, koji je uveliko prerastao u tradiciju našeg grada, te tako unio dah božićnog duha u ovo predblagdansko vrijeme.

Mali Božićni Sajam u Čapljini se organizira već sedmu godinu za redom, a ove godine kao nikada do sada okuplja najveći broj izlagača s mnogobrojnim sadržajem.

Od izlagača tu su: HU „Betlehem”, HumaHUnitarna udruga „Cvijet”, Krunice „Dajana”, Craft pivo, D&N keramika, Hand made by Andrea, Željko Lovrić, Martina nakit, Handmade N, Krunice „Lucija“, Handmade by Valentina, Torte i kolači Valentina, Tangled by G, Kamičak, Anita decoupage, Foodie Lucija, Torte i kolači „Mia“, Domaći proizvodi Puljić-Rajič, Ljubica Martinović, Angel Flowe design, Creativa M, Handmade Ton Ton, Torte i kolači „Ankica“, Hobby Art Creativa, Nonina škrinjica, Rukotvorine MK i Nina Art.

Okupljene je pozdravila Ivana Buntić Jovanović, organizatorica sajma, a gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić je svečano otvorio ovogodišnji Mali Božićni Sajam čestitajući organizatorima na izvanrednoj organizaciji.

Organizatorica Ivana Buntić Jovanović je izrazila čast što sedmu godinu za redom može pozdraviti veliki broj gostiju koji posjećuju Mali Božićni Sajam te se posebno zahvalila gradonačelniku grada Čapljine dr. Smiljanu Vidići i zahvalila mu što je i ove godine podržao sajam generalnim pokroviteljstvom. Ivana Buntić Jovanović je izrazila i veliko zadovoljstvo jer se ovogodišnji sajam nalazi na novoj, boljoj i većoj lokaciji koja čini sajam svečanijim i ljepšim te se zahvalila svim sponzorima sajma koji su puno pomogli pri organizaciji istog kao i svim volonterima na iznimnom doprinosu.

„Cjenjeni čapljinci i čapljinke, cjenjeni gosti, zadovoljstvo mi je u ovoj prigodi pozdraviti vas u ime grada Čapljine i u osobno ime. Ovaj sajam je krenuo kao mali božićni sajam i zbilja je takav i bio na samim počecima međutim kroz ovih sedam godina polako je rastao i evo nas danas na našem glavnom, najvećem trgu, Trgu kralja Tomislava. Puno ljudi je zaslužno za sve ove ranije sajmove kao i za ovaj danas ali dama koja je najzaslužnija za ovo je Ivana Buntić Jovanović, pa stoga poseban pozdrav Ivani  i udruzi „Life“ kojoj si na čelu, pozdrav i zahvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji ovog našeg božićnog sajma. Na kraju smo druge nedjelje adventa, pa vam svima želim čestit i blagoslovljen Božić a u novoj godini da budete zdravi i uspješni.” – kazao je gradonačelnik Vidić te proglasio sajam otvorenim.

Važno je istaknuti jeste da je korištenje klizališta besplatno za sve klizače. Naime gradonačelnik Vidić je ove godine mališanima poklonio besplatno klizalište kako bi što više mogli uživati u zimskim i božićnim radostima.

Oba dana Malog Božićnog Sajma mališani će se imati prigodu vozati na vlakiću, a biti će instalirana igraonica i tobogan za dječje radosti. Također na raspolaganju je i Konjički Klub „Vranac“ Čapljina, a večeras od 18:30 sati slijedi spektakularni vatromet.

Djed Božićnjak će i ove godine uveseliti mališane na Malom Božićnom Sajmu. Dijeljenje poklončića biti će upriličeno danas i sutra od 11 do 15h.

Šator s izlagačima i kreativcima ostaje do nedjelje 15. prosinca 2019. godine, a klizalište i sajamske kućice su tu za sve naše sugrađanine i goste do 24. prosinca 2019. godine.

Svečano otvaranje sajma uveličali su plesni studio „Angels“ Čapljina, Čapljinske mažoretkinje, HKUD „Seljačka sloga“ Trebižat i HGSS Čapljina.

Back to top
Skip to content