Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Program odavanja počasti žrtvama Domovinskog rata Grada Vukovara u Čapljini

Povodom obilježavanja 28. obljetnice dana pada Vukovara i sjećanja na žrtve Vukovara, dana 18. studenog (ponedjeljak) 2019. godine u 16:00 sati organizirat će se Kolona sjećanja od Trga kralja Tomislava, ulicama Braće Radića, Ante Starčevića , Mate Bobana do Trga hrvatske slobode.

Na križanju ulice odnosno na kružnim tokovima Kolona sjećanja će se nakratko zaustaviti, kako bi učenici zapalili lampione u znak sjećanja na vukovarske žrtve.

Na Trgu hrvatske slobode povodom odavanja pijeteta svim poginulim hrvatskim žrtvama II svjetskog rata, Domovinskog rata te poraća, a posebice sjećanja na sve poginule branitelje i civile Grada heroja svih Hrvata – nikad zaboravljenog Vukovara, održat će se prigodan program učenika O.Š. Vladimira Pavlovića Čapljini, O.Š. „Lipanjske zore“ Višići i učenika Srednje škole Čapljina.

U Koloni sjećanja će sudjelovati:

  • djeca iz Dječjeg vrtića Čapljina
  • učenici O.Š. Vladimira Pavlovića u Čapljini,
  • učenici O.Š. „Lipanjske zore“ Višići,
  • učenici Srednje škole Čapljina,
  • učitelji, roditelji i građani našega grada.

Ovim putem pozivamo sve građane da na dostojanstven način, paljenjem lampiona i molitvom, odaju počast svim vukovarskim žrtvama.

Grad Čapljina-gradonačelnik kao pokrovitelj će osigurati lampione za sve građane koji se mogu do 16:00 sati preuzeti ispred O.Š. Vladimira Pavlovića.

Back to top
Skip to content