Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Održana tradicionalna večer Hercegovine u Posavini

Večer Hercegovine u Posavini održala se sinoć u Svečanoj dvorani “Golden Palast” u Orašju.

Tradicionalni susret, koji se organizira na jesen u Posavini, a u proljeće u Hercegovini, uvijek naglašava neraskidivu povezanost svih dijelova Bosne i Hercegovine.

Brojne uzvanike iz političkog, gospodarskog, kulturnog i društvenog života, predstavnike katoličke crkve, braniteljskih udruga, prigodnim riječima pozdravili su dr. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko – neretvanske županije i Đuro Topić predsjednik Vlade Županije Posavske.

Veliki broj dužnosnika Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH, zakonodavne i izvršne vlasti sa svih razina u BiH predvodio dr. Dragan Čović, dok je na svečanoj večeri nazočilo i izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske, koje je predvodio predsjednik Vlade, Andrej Plenković.

Večer je započela prepoznatljivom dobrodošlicom i dočekom organizatora večeri, razmjenom darova te prigodnim obraćanjima.

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović kazao je kako vjeruje u neraskidivu povezanost svih okupljenih iz kojih god dijelova BiH dolazili.

Predsjednik Čović se zahvalio na dolasku, brojnom izaslanstvu Vlade Republike Hrvatske, kojega su predvodili predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković. „Sedam godina od ideje da nešto slično napravimo, večeras je dobilo jednu puninu, ovaj broj svih nas, iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, iz svih krajeva Republike Hrvatske, znači samo jedno. Hrvati Bosne i Hercegovine nisu sami. Zajedno možemo osigurati svoju potpunu jednakost kao konstitutivan narod u BiH, a zajedno ćemo osigurati da naši legitimni predstavnici budu u vlasti na svim razinama vlasti“, poručio je okupljenima predsjednik Čović.

Izaslanstvo grada Čapljine predvođeno gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem također je nazočilo ovoj tradicionalnoj večeri i tako dalo svoj doprinos u njegovanju neraskidive veze hrvata Bosne i Hercegovine.

Back to top
Skip to content