Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gradonačelnik Vidić u posjetu romskim obiteljima u Stanojevićima

Izaslanstvo Gradske uprave Čapljina predvođeno gradonačelnikom, dr. Smiljanom Vidićem danas je održalo radni posjet romskim obiteljima naseljenim u mjestu Stanojevići.

Gradonačelnik Vidić već tradicionalno njeguje otvoren i konstruktivan dijalog sa žiteljima ovog grada a osobito kada je riječ o potrebama onih socijalno ugroženih pa su tako i prilikom današnjeg posjeta pripadnici romske zajednice imali priliku gradonačelnika osobno upoznati sa uvjetima i potrebama svoje zajednice.

Grad Čapljina ističe se kao jedini grad na području Hercegovine koji aktivno i kontinuirano provodi politiku društveno-ekonomske i socijalne inkluzije Roma, poduzimajući tako konkretne mjere u cilju ostvarivanja kvalitetne razine življenja i postizanja pozitivnog ozračja s romskom populacijom naseljenom na području grada Čapljine.

Posebno vrijedi istaknuti izoštren sluh lokalne vlasti kada je u pitanju realizacija projekta „Akcija Roma“ kojom je provedena mjera stambenog zbrinjavanja pet romskih obitelji u naseljenom mjestu Stanojevići. Lokalna je vlast unutar ovog projekta ustupila zemljišne parcele na kojima se danas nalaze novoizgrađene kuće s pripadajućim obradivim zemljišnim površinama kao i pripadajućom komunalnom infrastrukturom te priključkom na elektro-mrežu. Gradonačelnik Vidić, s ciljem pružanja podrške romskoj zajednici osigurao je nasipanje pet kamiona zemlje te osigurao poljoprivredne strojeve s ciljem jednostavnije i efikasnije obrade zemlje.
U suradnji s gradom Čapljinom projekt je provodio Hilfswerk Austria International i udruženje ASB i Kali Sara – Crna Sara.

Back to top
Skip to content