Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Otvoren II Sajam braniteljskih zadruga u HNŽ

U organiziranju Ministarstva za pitanja branitelja HNŽ i Referalnog centra “Branitelj zadrugar” danas je na šetnici Nikole Šubića Zrinjskog u Mostaru svečano otvoren ”II. Sajam braniteljskih zadruga u HNŽ”.

Nazočnima se, osobno i u ime dr. sc. Nevenka Hercega, predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, obratio Veselko Čerkez, predstojnik Ureda predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije istaknuvši kako je Sajam najbolji odgovor svima onima koji često znaju braniteljsku populaciju promatrati kao posebnu kategoriju u našem društvu.

„Cilj Sajma je promoviranje zapošljavanja branitelja i njihova psihosocijalna rehabilitacija kako bi se kroz rad reintegrirali u društvo i stvorili pretpostavke za kvalitetnije uvjete života svojih obitelji“, naglasio je Oliver Soldo, ministar branitelja HNŽ koji je otvorio Sajam.

Podsjetio je, također, kako Ministarstvo nudi programe potpore razvitku braniteljskog zadrugarstva, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i obrta, te pomaže braniteljima poljoprivrednicima kao samostalnim nositeljima kućanstava. Istaknuo je i kako vjeruje u to da će program braniteljskog zadrugarstva biti još više unaprijeđen jer su branitelji sve više prepoznati po toj aktivnosti.

Na Sajmu, na kojemu je sudjelovao 31 izlagač s područja Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke, Hercegbosanske i Srednjobosanske županije te izlagači iz Republike Hrvatske, nazočni su bili i izaslanici grada Čapljine predvođeni gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem.

S područja grada Čapljine sajmovske štandove imale su četiri zadruge: Poljoprivredna zadruga „Matica“ P.O.;Poljoprivredna zadruga „Keno“ P.O.; OPG Jadranka Bulum; OPG Jozo Škegr.

Back to top
Skip to content