Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Obavijest za izbore za Europski parlament

Izbori za članove u Europskom parlamentu iz RH održat će se u nedjelju 26.svibnja 2019.
Do srijede, 15. svibnja 2019. birači mogu podnijeti zahtjev za privremeni upis, aktivnu registraciju, predhodnu registraciju i izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta.

Birači koji NEMAJU PREBIVALIŠTE u Republici Hrvatskoj

-Birači koji imaju RH osobnu iskaznicu s prebivalištem u BiH ili su podnijeli zahtjev za izdavanje iste, ne moraju se aktivno registrirati već će biti aktivo registrirani za državu i konzularno područje(Mostar) prema adresi prebivališta u pisanoj u osobnoj iskaznici. Ako žele glasovati u RH gdje će boraviti na dan održavanja izbora podnijeti će zahtjev za promjenu mjesta aktivne registracije.

-Birači koji imaju BiH osobnu iskaznicu(vozačka dozvola ili BiH putovnica), a državljani su RH moraju podnijeti zahtjev za aktivnu registarciju

ZAHTJEV ZA AKTIVNU REGISTRACIJU i ZAHTJEV ZA PROMJENU MJESTA AKTIVNE REGISTRACIJE, birači podnose najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske u inozemstvu ili u uredima državne uprave u RH, na čijem će se području birači zateći na dan izbora.

Sve dodatne informacije, kao i zahtjevi, dostupni su na web stranici Republika Hrvatska – Ministarstvo uprave

SVE POTREBNE INFORMACIJE VEZENE ZA REGISTRACIJU BIRAČA ZA EU IZBORE MOŽETE DOBITI U ZGRADI GRADSKE UPRAVE  ČAPLJINA, URED BR.21.

Back to top
Skip to content