Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gradonačelnik Vidić prezentirao projekat Vodoopskrbnog sustava kao primjer dobre prakse i kvalitetne suradnje s EBRD-om

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) danas je u Sarajevu održala godišnji donatorski sastanak koji je bio pridruženi događaj organiziran u okviru dvadeset i osmog godišnjeg sastanka i Poslovnog foruma EBRD-a 2019., odnosno Godišnjeg sastanka Upravnog odbora guvernera EBRD- a.

Uz paneliste g. Matthew Jordan-Tank, ravnatelja Održive infrastrukture i pripreme projekata i gđa Zsuzsanna Hargitai, direktoricu i regionalnu voditeljicu Zapadnog Balkana počasni panelista, sudionika sastanka bio je gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić koji je praktičnim primjerima pokazao iskustva i ulogu koju je EBRD imala s Čapljinom.

Ovom sastanku nazočila je i Jelka Milićević, ministrica financija u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

Sesija s kojom se gradonačelnik Vidić uključio u raspravu je vodna energija „Čisto i zeleno“ te uloga EBRD-a na zapadnom Balkanu.
Grad Čapljina je kroz projekat Vodoopskrbnog sustava Dubravske visoravni i potez Čapljina-Trebižat-Zvirovići ušla u suradnju sa EBRD-om.
Projekat Vodoopskrbnog sustava, možemo slobodno reći, upisuje se u projekte od povijesne važnosti za žitelje Čapljine. Realizacija projekta je bila iznimno zahtjevna, počevši od samog projektiranja pa do izgradnje odnosno financiranja.

Upravo zbog toga EBRD je tražila od grada Čapljine da na njihovoj godišnjoj Skupštini Čapljina prezentira ovaj projekat kao najbolji primjer dobre prakse u BiH.

Za potrebe financiranja izgradnje vodovoda Čapljina je od EBRD-a uzela kredit od 5 milijuna eura, a na temelju kvalitete projekta i pozitivnog rejtinga, s obzirom da je sve rađeno po pravilima Europske unije, dobila je od Europske komisije 4,5 milijuna eura investicijske potpore.

Gradonačelnik Vidić u svome obraćanu istaknuo je iznimnu suradnju s EBRD-om.

 

Back to top
Skip to content