Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gradonačelnik Vidić posjetio Rome u Adi

Gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić nedjeljno poslije podne proveo je u neslužbenoj posjeti čapljinskim Romima u Adi.
Bila je ovo prilika da gradonačelnik Vidić porazgovara sa stanovnicima Ade o svakodnevnom životu te o potrebama ove populacije.

Svi ćemo se složiti da uvjeti za život na odlagalištu otpada Ada nisu podnošljivi, to su uvjeti koje nitko od nas nikome ne bi poželio, a ovo je bila prilika da gradonačelnik Vidić porazgovara sa stanovnicima Ade koji su iz prve ruke danas mogli doznati koliko i kako se ova lokalna vlast zalaže za njihovu integraciju u društvu.

Posebno treba istaknuti kako je Čapljina uključena u Akcijski plan za Rome HNŽ-a. Da bi se planovi realizirali na lokalnoj razini, moraju postojati ovakvi dokumenti, koji će ujedno biti i pravna osnova općinskim i gradskim vijećima o izdvajanju sredstava i aktivnom sudjelovanju u provedbi mjera za inkluziju.

Čapljini ovo nije jedina aktivnost kojom se može pohvaliti na temu zbrinjavanja Roma. Podsjećamo kako je grad Čapljina učinila veliki iskorak realizacijom projekta ”Akcija Roma” .

Projektom „Akcija Roma“ za podršku socijalno – ekonomskoj inkluziji populacije Roma u BiH, kroz stambeno zbivanje, društveno – ekonomske mjere Čapljina je zbrinula pet romskih obitelji u naselju Stanojevići.

Projekat je financiran sredstvima Europske unije a lokalna vlast je ustupila zemljište sa pripadajućem komunalno infrastrukturom. U suradnji s gradom Čapljinom projekat je provodio Hilfswerk Austria International i udruženje ASB i Kali Sara – Crna Sara.

 

Back to top
Skip to content