Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Veleposlanik SAD-a u BiH Eric Nelson obilježio završetak projekta udruge pčelara „Pčela“

Udruga pčela „Pčela“ svečanim presijecanjem vrpce danas je obilježila završetak projekta USAID/Sweden FARMA II. Riječ je o projektu nabavke stroja za prešanje voska kojeg su sufinancirali USAID-a , Vlade Švedske, Grad Čapljina i Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a.

Inače, projekat USAID/Sweden FARMA II je treća generacija projekata USAID-a i Vlade Švedske usmjerenih na poljoprivredni sektor u BiH.
Udruga pčelara “Pčela” ovaj projekat, vrijedan 120 000,00 KM realizirala je sredstvima USAID-a u iznosu od 63.500,00 KM, Grada Čapljine u iznosu od 10.000,00 KM koja su se utrošila za čišćenje terena i grube građevinske radove, a također udruzi je ustupljen i zemljišni prostor na korištenje. Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a. predvođeno ministrom Donkom Jovićem projekat je potpomoglo s 20.000,00 KM, a sredstva su utrošena za izgradnju objekta za stroj za prešanje.

Cilj projekta je osigurati kvalitetan vosak za članove Udruge koji je neophodan za ostvarivanje dobrih rezultata u pčelarstvu. Posebno je važno istaknuti kako na širem lokalitetu ne postoji niti jedan ovakav stroj, te će svoje potrebe za voskom moći zadovoljiti i druge pčelarske udruge.

Kako i priliči ovom činu vrpcu su svečano presjekli i projekat proglasili završenim Veleposlanik SAD-a u BiH Eric Nelson, gradonačelnik Čapljine dr. Smiljan Vidić , Ministar Donko Jović i predsjednik Udruge pčelara „Pčela“ Slaven Cvitanović.

Back to top
Skip to content