Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Učenici Srednje škole Čapljina poklonili uskrsnu pisanicu svom Gradu

Srednja škola Čapljina održala je danas u Gradskom parku dr. Jakov Pehar školsku priredbu povodom obilježavanja nadolazećeg najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa.

Želeći dočekati ovaj blagdan svečano kako i dolikuje, poštujući tradiciju i običaje našeg kraja, djelatnice ove škole došle su na ideju izraditi uskršnju pisanicu od materijala kao što su gips i stiropor te ju dostojno i predstaviti na danas upriličenoj priredbi.

Profesorice od kojih je i krenula cijela ova hvale vrijedna inicijativa, Ana Falak, Mateja Ilić, Mija Ivanković i Martina Kević istaknule su kako je izrada velike uskršnje pisanice zahtijevala mnogo truda i rada ali i nezanemarivo velik ulog ljubavi,veselja i radosti s kojom su uspjele u naumu izvršenja ovog zadatka, sve s jednom željom, da pisanicu predstave i poklone svom gradu ujedno kao i svojevrsnu čestitku svim čapljinkama i čapljincima povodom dobivanja i službenog statusa Grada.

Budući je Čapljina cvijet Hercegovine, kao motiv na pisanici utkale su se one najistaknutije ljepote kojima se naš grad opravdano ponosi. Svoj doprinos i neupitan talent dala je i učenica Srednje škole Čapljina, Aleksandra Benković koja je i zaslužna za sam postupak oslikavanja pisanice.

Gradonačelniku grada Čapljine dr. Smiljanu Vidić, te ravnateljici škole Željki Previšić i profesoricama škole pripala je čast otvaranja pisanice.

Današnju školsku priredbu svojim nastupom uveličali su i školski zbor te učenik ove škole, Ivan Dugandžić izvodeći zapaženu recitatorsku točku koje šalju poruke mira, zajedništva i ljubavi, onog što blagdan Uskrsa uistinu i predstavlja svom kršćanskom puku. Među mnogobrojnim okupljenim, posebnu pažnju izazvali su kako to obično i biva,upravo oni najmlađi, polaznici Gradskog vrtića Čapljina, za koje je osoblje škole pripremilo prikladne darove, uskrsne pisanice te razne slastice. Ovom vrijednom aktivnošću, našim najmlađima pružen je pozitivan primjer kojeg i u budućnosti trebaju slijediti.

Back to top
Skip to content