Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Čapljina i Požega sklopili sporazum prijateljstva

Izražavajući spremnost za razvijanje i jačanje međusobnih veza između Čapljine i Požege, načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić i gradonačelnik grada Požege Darko Puljašić jučer su potpisali Sporazum o bratimljenju.

Sporazum je potpisan u Požegi u sklopu svečane sjednice Gradskog vijeća grada Požege a s ciljem ostvarivanja suradnje u oblasti kulture, umjetnosti, sporta te na polju turizma, te razmjenjivanje iskustva i surađivati i na polju približavanja EU integracijama kao i zajedničko nastupanje u mnogi projektima EU.

Potpisanim sporazumom Čapljina i Požega obvezali su se razmijeniti iskustva i oblasti razvoja lokalne samouprave, planiranja i provedbe projekata od interesa za oba grada i zajedničko sudjelovanje prema EU fondovima, kao i na projektima energetske učinkovitosti.

Općina Čapljina i grad Požega su već ranije uspješno realizirali projekat „Knowledge is power – together for EU“ kroz program Europa za građane, koji se prošle godine provodio u Čapljini što pokazuje spremnost ovih gradova ka razvoju i napretku svojih lokalnih zajednica a i šire regije.

U obraćanju nazočnim na Svečanoj sjednici načelnik Vidić je iskazao zadovoljstvo potpisanim Sporazumom i svemu onome što smo do sada zajednički uradili. Načelnik Vidić je iskazao i spremnost sviju nas za buduću suradnju i uspješnu realizaciju drugih projekata.

Back to top
Skip to content