Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Veljko Barbieri u Čapljini predstavio knjigu “Veliki kuharski kanconijer”

U sklopu manifestacije “Dani sjećanja – Čapljina 2019.”sinoć je u Čapljini održano predstavljanje knjige “Veliki kuharski kanconijer“ jednog od najpoznatijih gastronoma i književnika u Republici Hrvatskoj Veljka Barbieria.

U uvodnim riječima voditelj Akademije Čapljina, fra Mile Vlašić je kazao kako je nakon predstavljanja knjige u Zagrebu došao red na Čapljinu te kako je ovo značajan kulturni događaj za naš grad.

Dvije mlade maturantice Antonela Soldo i Antea Dragičević pročitale su dio teksta koji za ovu prigodu bio izdvojen da se osjeti barem malo Veljkova duha koji ga je vodio kroz pisanje ovoga djela.

Uz ove dvije maturantice, večer su uljepšali i muška klapa “Trebižat” te Ana Miletić koja je pročitala Maroevićev sonet.

Milica Pehar je ovom prigodom govorila o knjizi s književne strane te dala svoj osvrt na ovu umjetnost.

Poznati gastronom s TV ekrana svoje obraćanje je započeo osvrtom o fra Karlu, podijelio s publikom priče o začecima knjige, svome djetinjstvu i stilu života.

Večer je završena kušanjem gastronomske zvijezde večeri – lovačkim čobancem.
Izaslanstvo općine Čapljina predvođeno načelnikom općine dr. Smiljanom Vidićem nazočilo je umjetničko – književnom izlaganju.

Back to top