Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Općina Čapljina potpisala protokol o suradnji s Centrom za zaštitu životinja

U uredu načelnika općine Čapljina danas je potpisan Protokol suradnje o podršci u provođenju akcija sterilizacije/kastracije vlasničkih i pasa lutalica na području općine Čapljina i cijele Hercegovačko neretvanske županije sa Centrom za zaštitu životinja Animal Care Center.

U cilju trajnog i humanog rješavanja problema pasa lutalica na području općine Čapljina i HNŽ-a, Animal Care Center i općina Čapljina su suglasni podržati aktivnosti vezane za sterilizaciju/kastraciju pasa, na human način, a sukladno Zakonu o zaštiti i dobrobiti životinja BiH, kao i drugim lokalnim zakonima i EU standardima.

Animal Care Center i općina Čapljina će kroz Predstavništvo Fondacije Dogs Trust osigurati tehničku, savjetodavnu i financijsku podršku za veterinarske usluge sterilizacije/kastracije pasa, razviti informativnu i medijsku kampanju Programa.

Ispred općine Čapljina Protokol je potpisao načelnik općine dr. Smiljan Vidić sa gđom Emicom Ćorić, koordinatoricom projekta Centra za zaštitu životinja Mostar i Fondacije Dogs Trust.

 

 

Back to top
Skip to content