Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Svečano otvoren Dječji vrtić u Čapljini

Presijecanjem vrpce danas je svečano otvoren renovirani Dječji vrtić s izgrađenim jaslicama u Čapljini.
Kroz povijest Čapljina se izgrađivala i s vremenom postaje urbana sredina prepoznatljiva po svojim širokim ulicama, nogostupima, uređenim cvjetnjacima i zelenim površinama, prostranim trgovima te s razlogom nosi ime Cvijet Hercegovine.

Ova lokalna vlast i danas s puno pozornosti izgrađuje grad kako kroz infrastrukturne projekte tako i kroz ulaganje u ljude.

Svakako, najvažnija su ulaganja u mlade ljude počevši od ovih najmanjih. U tom segmentu najvažnija investicija u ovoj godini je rekonstrukcija zgrade Dječjeg vrtića i izgradnja jaslica.

O samome Vrtiću, njegovoj povijesti govorio je ravnatelj Dječjeg vrtića Čapljina Ivica Matić.
„Povijest vrtića seže od rujna 1965 godine, a 1983 godine seli se na današnju lokaciju. Trideset godina kasnije 2015. rodila se ideja i nužna potreba za temeljitom rekonstrukcijom. Otvaranje novog vrtića s pravom mogu svrstati među najljepše trenutke radne karijere. Gledajući iz uloge ravnatelja, novi vrtić ne predstavlja samo novu, lijepu zgradu, nego mnogo više od toga. Treba podsjetiti da je predškolski odgoj i obrazovanje dio sustava odgoja i obrazovanja pa je stoga svaki novoizgrađeni objekt za potrebe predškolske djelatnosti i potvrda istinske brige za djecu. To što ćemo otvoriti jedan ovako značajan objekt za potrebe djece predškolske dobi, zasigurno je zasluga ove lokalne vlasti predvođene načelnikom dr. Smiljanom Vidićem koji razumiju i uvažavaju potrebe svojih građana, a time svakako pridonosi i stvaranju kvalitetnijih uvjeta za rad u samom vrtiću – kazao je ravnatelj Matić .“

Ovaj objekt raspolaže sa šest vrtićkih skupina i tri jasličke skupine, te je zasigurno na vrhu ljestvice po opremljenosti i osoblju u široj regiji, a posebno treba istaknuti otvaranje 17 novih radnih mjesta.
Načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić pozdravio je današnje domaćine, dječicu koja zasigurno uživaju u svome domu.

„Čapljina je dobila objekt koji je oku ugodan i što je još važnije pruža optimalne uvjete za boravak djece jasličkog i vrtićkog uzrasta. Arhitektonski izgled, unutarnji prostori izgrađeni po pedagoškim standardima te najmodernija učila stavljaju naš Vrtić na vrh u cijeloj regiji. Ne treba zaboraviti i novih 17 radnih mjesta. Vrijednost ove investicije je 1.400,000,00 KM“ kazao je načelnik.

Svečanom činu otvaranja Vrtića nazočio je Hrvatski član predsjedništva BiH, predsjednik HNS, predsjednik HDZ BiH prof. dr. Dragan Čović koji je pohvalo napore općinske vlasti koja je uz mnogobrojne poteškoće došla do ovoga rezultata.

Predsjednik HDZ BiH prof. dr. Dragan Čović je rekao: „Grad Čapljina jeste kao s razglednice i ja ću vas zamoliti što god budete ubuduće radili Čapljina neka bude na toj razini bez spuštanja kriterija. Meni je zadovoljstvo da danas mogu nazočiti jednom ovakvom projektu jer mi smo u svoj program za izbornu kampanju kao drugu točku tog programa stavili demografiju – obitelj i mladi. Ne možemo mi razmišljati o demografiji i ostanku ovdje, o budućnosti našoj, povezivanja, tp je ravnatelj Matić odlično rekao , ne možete očekivati investicije ako nemate ove sadržaje u gradu. Tako da ovo što ste napravili uistinu je za svaku čestitku, ja se nadam da će biti jedno izuzetno zadovoljstvo za onih 17 uposlenih što je prevažno, ako hoćete i za grad Čapljinu. Nadam se da će ova djeca uživati ovdje, da će roditelji koji ostave dijete, kada ujutro dođu ovdje, imati dovoljno povjerenja i da će moći normalno raditi svoje dnevne aktivnosti jer su sigurni da su njihova djeca na najboljem mogućem mjestu. Siguran sam da će i uposlenici koji će brinuti o ovoj našoj mladosti ovdje da će imati najbolje moguće uvjete za rad. Ako smo mi imalo doprinijeli da ovo bude jedna divna razglednica naše Čapljine , Čapljina se svaki dan razvija da bude najljepši grad u Bosni i Hercegovini , i to danas jeste, onda mi je drago. Zovite i u buduće, Smiljane, što god možemo pomoći, vrlo rado smo i sa županijske, entitetske i državne razine vlasti zajedno s vama. Od srca, prije svega vama ravnatelju, i svim uposlenicima čestitka na ovome današnjem danu. Živjeli.“

Svečano otvaranje Dječjeg vrtića uveličali su i sami domaćini koji su prigodnim recitacijama i pjesmicama dočekali goste.

 

 

Back to top
Skip to content